La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner: “Vull que cada dia ens sentim més orgullosos de Castelló”

Moliner: “Vull que cada dia ens sentim més orgullosos de Castelló”
10 de Novembre de 2016

El pressupost de 2017 serà de 131 milions i la inversió creixerà un 16,5%, fruit de la millora constant de l'eficiència de la Diputació

10 de novembre. “Vull que cada dia ens sentim més orgullosos de Castelló”. Així de contundent i convençut s'ha mostrat aquest matí el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la presentació del pressupost per a 2017.

Moliner ha presentat uns comptes que marcaran “el full de ruta cap a un futur que encarna els valors i aspiracions dels pobles d'aquesta província” gràcies a un increment del 16,5% en la inversió directa que l'Administració realitzarà als 135 municipis de la província. Aquest augment és possible gràcies a la millora constant de l'eficiència i l'eficàcia del Govern provincial, que li ha permés disposar de 4,5 milions d'euros addicionals per a invertir als municipis, malgrat que el pressupost global es manté estable al créixer poc més de mig milió d'euros.

Tal com ha destacat el president provincial, aquest pressupost que avui veu la llum posant al servei de Castelló i tota la seua població el 100% dels recursos del Govern provincial amb 131.093.518,18 milions d'euros, estan elaborats per a “construir una millor província des del benestar, la cohesió territorial, la dinamització econòmica i, “per damunt de tot, la defensa dels interessos de la gent de la província”.

Per a això, “i impulsats per una creixent aposta pel municipalisme per a, des del local, generar oportunitats per a les empreses, persones i el territori”, aquest nou projecte que fixa el rumb de tota una província ho farà posant l'èmfasi sobre quatre grans eixos estratègics “que construeixen Castelló des del respecte i l'admiració a la nostra terra”.

1.- Igualtat d'oportunitats: 73,4 milions

Perquè aquestos són uns comptes “elaborats per als 135 municipis, les 8 comarques i les 600.000 persones de la província”, amb l'objectiu clar d'igualar les oportunitats de tota la gent que viu ací. Amb aquest objectiu, el Govern provincial invertirà 73,4 milions d'euros per a serveis socials, unitats respira, carreteres, els POIS més ambiciosos de la història amb més de 12 milions d'euros i totes aquelles actuacions que facen de “cada un dels pobles que componen aquesta terra d'oportunitats un lloc millor per a viure”.

2.- Impuls del territori: 13,7 milions d'euros

I per a aconseguir-ho un dels eixos estratègics d'aquesta administració des de l'arribada de Javier Moliner a la presidència en 2011 és, sense cap dubte, la dinamització econòmica del territori. És per això que en el pressupost del pròxim exercici es consignen un total de 13,7 milions d'euros per a materialitzar accions per a l'impuls del territori a través del suport al teixit econòmic i social de la província i a sectors productius de referència com el taulellet, la citricultura o el turisme.

“Castelló, gràcies al talent i esforç de la seua gent, s'ha convertit en el motor de la recuperació econòmica d'Espanya i hem de refermar aquesta realitat apostant per reforçar el que ens fa únics”, per mitjà de la consolidació de programes com Repoblem, Castelló Ruta de Sabor o l'estratègia marcada per continuar generant sinergies entre turisme i esport.

3.- Divulgació del patrimoni: 16,9 milions d'euros

Perquè Castelló “és una terra amb un atractiu singular, amb tradicions i història que ens brinden oportunitats de futur i que mereixen ser defeses i valorades” i des d'aquest compromís els comptes provincials per al pròxim exercici contemplen 16,9 milions d'euros per a totes les accions per a la recuperació i divulgació del patrimoni cultural, patrimonial, paisatgístic i immaterial.

4.- Eficiència en la gestió: 27,1 milions d'euros

Conscients que “aquest pressupost, pensat i escrit per a Castelló, reflecteix una Diputació sanejada que finançarà tota la seua acció amb recursos propis”, el text inclou un import superior als 27 milions pressupostats per a implementar una gestió més eficient, útil i racional d'aquest Govern provincial.

Abanderant la inversió

Tot des del convenciment que el 100% dels recursos provincials han d'anar encaminats a sumar valor a Castelló, a millorar la terra i el benestar de la ciutadania des de la igualtat, la cohesió territorial i la defensa dels interessos de la gent de la província.

Per això, “aquest Govern assumeix el paper d'oferir a aquesta terra el que realment mereix”. No en va, la inversió de més de 131 milions d'euros que realitzarà la Diputació a la província gràcies a una excel·lent salut financera reflecteix un increment de més de quatre milions d'euros, un 16,5% més, destinats a augmentar les inversions directes al territori, que passen de 25,3 a 29,5 milions d'euros.

Pressupost més participatiu

Així les coses, avui han vist la llum els comptes municipals del Govern provincial per a l'any que ve i ho han fet “per a continuar sumant idees i esforços per aquest gran projecte provincial”. No en va, el pressupost és fruit d'uns quants mesos de reunions amb col·lectius, alcaldies i institucions per a convertir-se en “el pressupost per a Castelló, que arreplega així el sentir i les necessitats de tot el teixit social, econòmic i empresarial de la província”.

A més, en aquesta línia i dins del compromís provincial amb la transparència, els comptes per a 2017 s'han fet públics en el mateix moment que els han conegut els grups polítics amb representació en la Diputació i amb el màxim temps possible fins a la seua aprovació perquè puguen ser treballats i estudiats per tots, en un clar exemple de la política implantada per aquesta administració “basada en el diàleg i el consens”.

Deute zero al final de la legislatura

En definitiva, el president provincial ha anunciat un pressupost que té com a prioritats clares el creixement econòmic i la igualtat d'oportunitats a tota la província, alhora que continuarà per la senda de l'amortització de deute després que la gestió econòmica provincial haja permés reduir-la en a penes un any en 14,3 milions d'euros.

Des de l'arribada de Moliner a la presidència el deute s'ha reduït des dels 140 milions a poc més de 59 (reducció de més del 60%) i l'objectiu és, i així ho permetria tresoreria ja, arribar a final de legislatura amb deute 0. “Continuarem gestionant de forma eficient com demostra aquest pressupost i complint amb tots els nostres objectius ja que no hi ha millor política que la de continuar invertint a Castelló”, ha ressenyat Moliner.