L'escultura ‘Entre flores, hojas y caracolas’ de Mª Soledad de Andrés guanya el VI concurs ‘Ceràmica en cru’ de la Diputació de Castelló

L'escultura ‘Entre flores, hojas y caracolas’ de Mª Soledad de Andrés guanya el VI concurs ‘Ceràmica en cru’ de la Diputació de Castelló
Obres que es van presentar i els membres del jurat.
10 de Decembre de 2022

El jurat ha donat dos esments d'honor als treballs ‘Espoir’ de Jimmy Marcel Louis i ‘Isolation 2’ de Noemí Iglesias Barrios per la innovació en el disseny i el missatge social de les seues obres

L'escultura ‘Entre flors, fulles i caragols de mar’ de María Soledad de Andrés Domínguez ha sigut la guanyadora del VI concurs ‘Ceràmica en cru’ que impulsa la Diputació de Castelló amb l'objectiu d'ajudar a la promoció de projectes ceràmics a la província. La guanyadora obtindrà un premi de 3.000 euros.

A més a més, tal com es recull en l'acta de constitució de la comissió de valoració, també s'han donat dos esments d'honor sense assignació econòmica als treballs ‘Espoir’ de Jimmy Marcel Louis i ‘Isolation 2’ de Noemí Iglesias Barrios per la innovació en el disseny i el missatge social de les seues obres.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assenyalat la importància que la institució provincial “impulse diferents accions de suport destinades a entitats privades que desenvolupen projectes de promoció econòmica a la província”. “El sector ceràmic és un dels sectors productius més importants de la nostra província i, per això, és imprescindible donar suport institucional a aquest, fomentant el seu ús per a afavorir la seua visibilització”, ha afegit Martí.

Per la seua part, el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha assenyalat que, a través del concurs ‘Ceràmica en cru’, “es fusiona l'art amb la ceràmica i es dona suport a tots els artistes plàstics i, per descomptat, la difusió a la seua obra”.

Les obres

El jurat ha destacat de l'obra ‘Entre flors i caragols de mar’ de María Soledad de Andrés Domínguez "l'excel·lent tècnica” aplicada a la peça, tant en el suport com en l'esmalt, i la transmissió de les formes presents en la naturalesa. A més a més, el resultat permet ser apreciat des de diferents punts de vista mostrant complexes geometries evocadores d'elements vegetals marins a través de plans ben perfilats i suavitzats mitjançant l'esmalt nacrat.

‘Espoir’ de Jimmy Marcel Louis ha sigut mereixedora de l'esment d'honor per ser considerada una peça arrelada amb els elements de lloc i la transmissió, a través de la combinació matèrica, d'un missatge actual sobre els efectes negatius del canvi climàtic en un entorn pròxim i la cura pel medi ambient com a esperança.

De ‘Insolation 2’, de Noemí Iglesias Barrios, el jurat remarca la combinació d'un objecte artificial per a la protecció de la salut juntament amb els delicats elements florals, fruit de la reflexió sobre la dificultat de les relacions humanes a través de les noves aplicacions en xarxes socials.