Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació defén la “igualtat d'oportunitats” per a sol·licitar subvencions

La Diputació defén la “igualtat d'oportunitats” per a sol·licitar subvencions
26 de Novembre de 2019

La vicepresidenta, Patricia Puerta, assegura que en 2020 aquestes subvencions seran més participatives i transparents perquè, “eliminant els convenis singulars que el PP atorgava a dit, i que perpetuava durant anys i anys, eliminem també la discrecionalitat que durant tant de temps ha sigut el segell inconfusible de la Diputació de Castelló”

Els pressupostos de la Diputació del canvi per a 2020, que freguen els 149 milions d'euros, responen a voluntat de l'actual equip de govern que hi haja “més transparència”, raó per la qual s'opta per l'eliminació gradual de les subvencions nominatives i els convenis singulars “que s'atorgaven en època del Partit Popular amb criteris arbitraris en departaments com a Benestar Social, Cultura o Turisme”. Això suposarà, en qualsevol cas, que s'aposte de manera decidida “per diferents línies de subvencions per concurrència competitiva, que es repartiran seguint criteris d'imparcialitat i objectivitat”.

Amb aquestes paraules, la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Benestar Social i Igualtat, Patricia Puerta, contesta a les crítiques abocades hui pel diputat provincial del PP Salvador Aguilella, qui ha denunciat que la institució provincial ha eliminat les ajudes d'una ONG d'Onda per a ‘acarnissar-se’ amb les persones que més el necessiten.

Sobre aquest tema, Patricia Puerta ressalta que l'aposta de present i futur passa “per acabar amb els quiosquets del PP i la discrecionalitat a l'hora de donar les subvencions, perquè l'actual equip de govern sí que crea en la igualtat d'oportunitats i en la seua aplicació transversal en tots els àmbits”. De fet, assevera que “des de l'àrea d'igualtat i benestar social de la Diputació de Castelló prediquem amb l'exemple”.

En aquesta línia, vull posar l'accent principalment que “no llevem cap subvenció perquè, de fet, les línies pressupostàries destinades a subvencions passen de 2.900.000 euros en 2019 a 3.700.000 euros en el 2020, és a dir, que si alguna cosa cal dir en aquest sentit, i dir-ho ben alt, és que el nou equip de govern incrementa aquest pressupost en 800.000 euros”.

Això sí, insisteix a remarcar la vicepresidenta que “en 2020 aquestes subvencions seran més participatives i transparents perquè, eliminant els convenis singulars que el PP atorgava a dit, i que perpetuava durant anys i anys, eliminem també la discrecionalitat que durant tant de temps ha sigut el segell inconfusible de la Diputació de Castelló”. Amb això, “ara, per fi, totes i tots tindran opció a concórrer a les subvencions de la nova Diputació”.