La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació defén la “igualtat d'oportunitats” per a sol·licitar subvencions

La Diputació defén la “igualtat d'oportunitats” per a sol·licitar subvencions
26 de Novembre de 2019

La vicepresidenta, Patricia Puerta, assegura que en 2020 aquestes subvencions seran més participatives i transparents perquè, “eliminant els convenis singulars que el PP atorgava a dit, i que perpetuava durant anys i anys, eliminem també la discrecionalitat que durant tant de temps ha sigut el segell inconfusible de la Diputació de Castelló”

Els pressupostos de la Diputació del canvi per a 2020, que freguen els 149 milions d'euros, responen a voluntat de l'actual equip de govern que hi haja “més transparència”, raó per la qual s'opta per l'eliminació gradual de les subvencions nominatives i els convenis singulars “que s'atorgaven en època del Partit Popular amb criteris arbitraris en departaments com a Benestar Social, Cultura o Turisme”. Això suposarà, en qualsevol cas, que s'aposte de manera decidida “per diferents línies de subvencions per concurrència competitiva, que es repartiran seguint criteris d'imparcialitat i objectivitat”.

Amb aquestes paraules, la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Benestar Social i Igualtat, Patricia Puerta, contesta a les crítiques abocades hui pel diputat provincial del PP Salvador Aguilella, qui ha denunciat que la institució provincial ha eliminat les ajudes d'una ONG d'Onda per a ‘acarnissar-se’ amb les persones que més el necessiten.

Sobre aquest tema, Patricia Puerta ressalta que l'aposta de present i futur passa “per acabar amb els quiosquets del PP i la discrecionalitat a l'hora de donar les subvencions, perquè l'actual equip de govern sí que crea en la igualtat d'oportunitats i en la seua aplicació transversal en tots els àmbits”. De fet, assevera que “des de l'àrea d'igualtat i benestar social de la Diputació de Castelló prediquem amb l'exemple”.

En aquesta línia, vull posar l'accent principalment que “no llevem cap subvenció perquè, de fet, les línies pressupostàries destinades a subvencions passen de 2.900.000 euros en 2019 a 3.700.000 euros en el 2020, és a dir, que si alguna cosa cal dir en aquest sentit, i dir-ho ben alt, és que el nou equip de govern incrementa aquest pressupost en 800.000 euros”.

Això sí, insisteix a remarcar la vicepresidenta que “en 2020 aquestes subvencions seran més participatives i transparents perquè, eliminant els convenis singulars que el PP atorgava a dit, i que perpetuava durant anys i anys, eliminem també la discrecionalitat que durant tant de temps ha sigut el segell inconfusible de la Diputació de Castelló”. Amb això, “ara, per fi, totes i tots tindran opció a concórrer a les subvencions de la nova Diputació”.