La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació prepara amb el suport de més de 20 ajuntaments la participació en Cevisama

Diputació prepara amb el suport de més de 20 ajuntaments la participació en Cevisama
9 de Decembre de 2018

La Diputació de Castelló ja prepara amb els ajuntaments la millor participació de la província en la història de totes les edicions de la fira de Cevisama, que se celebrarà del 28 de gener a l'1 de febrer de 2019, per a mostrar el suport de tota la província de Castelló al sector ceràmic.

9 de desembre de 2018. La Diputació de Castelló ja prepara amb els ajuntaments la millor participació de la província en la història de totes les edicions de la fira de Cevisama, que se celebrarà del 28 de gener a l'1 de febrer de 2019, per a mostrar el suport de tota la província de Castelló al sector ceràmic. I ho farà amb la major quantitat d'ajuntaments fins a la data, ja que han confirmat la seua participació més de 20 municipis.

Per a això, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, s'ha reunit amb representants dels consistoris per a coordinar-se i facilitar que puguen treballar i presentar els seus projectes en l'estand que el Govern provincial instal·larà en Fira València. Una informació que traslladarà de la mateixa manera a la resta de municipis ceràmics que no han pogut participar en aquesta trobada de treball.

“Volem ajudar a promocionar a tot el món l'inesgotable potencial del sector ceràmic provincial. Castelló és líder en creació d'ocupació industrial a Espanya i el sector ceràmic és el major exemple. És un innegable pilar econòmic i laboral per a aquesta província i des d'aquesta administració emprem tots els recursos a la nostra disposició per a convertir-nos en aliats i ajudar aquest sector productiu de referència provincial”, ha destacat el diputat de Promoció Econòmica.

Aguilella ha destacat que “aquest aparador que els obri aquesta casa en la principal cita de la indústria ceràmica espanyola, és una oportunitat única perquè els ajuntaments exhibesquen els seus projectes o iniciatives relacionades amb el sector”.

Cal destacar que Cevisama és la fira professional del sector més internacional de totes les que se celebren en el panorama nacional i ofereix als seus expositors, com serà el cas de tots els municipis que se sumen a la proposta provincial, una porta oberta a més de 150 països i més de 90.000 compradors de tot el món.

Suport al clúster ceràmic provincial

Per a això, el Govern provincial ja està coordinant amb els municipis una agenda de treball amb demostracions i presentacions que dinamitzaran l'activitat de l'estand de la província de Castelló i “de segur serviran per a atraure professionals del sector i potencials compradors”. D'aquesta manera, es pretén optimitzar recursos i posar d'una forma més eficient a disposició del sector totes les iniciatives que la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic dediquen al sector industrial amb més pes a la província.

La corporació provincial realitzarà presentacions tècniques especialment adreçades a especialistes, productors i prescriptors de ceràmica castellonenca. Mostrarà els seus projectes més emblemàtics com el Pla ceràmic de regeneració urbana, el seu projecte SOLCONCER, sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva.

“En definitiva, es tracta d'aprofitar l'espai que ens ofereix Cevisama per a projectar internacionalment el lideratge de la nostra província en un sector que és motor de l'economia provincial i de la creació de riquesa i ocupació a tota la Comunitat Valenciana”, ha explicat el diputat, qui ha dit “agafar bona nota dels suggeriments que ens han plantejat els ajuntaments en aquesta primera reunió de treball de cara a l'edició de 2019 per tal de satisfer totes les seues necessitats”.