La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació posa en marxa ja el Pla Castelló 135

Diputació posa en marxa ja el Pla Castelló 135
27 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló ha activat ja el seu més ambiciós pla municipalista, el Pla Castelló 135, com a part del pressupost més inversor de la seua història

27 de gener de 2019. La Diputació de Castelló ha activat ja el seu més ambiciós pla municipalista, el Pla Castelló 135, com a part del pressupost més inversor de la seua història. Així, i després de l'aprovació en Ple, el Govern provincial ha publicat ja en el Butlletí Oficial de la Província les bases que regulen aquest pla de 12,4 milions d'euros d'inversió per a tots els municipis castellonencs. I és que la Diputació pretén agilitzar la seua tramitació al màxim per a donar, una vegada obert el termini d'un mes perquè els ajuntaments ho sol·liciten, totes les facilitats perquè cap d'ells es quede sense la seua inversió per a millorar la qualitat de vida al seu municipi.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “Ser eficaços en la gestió i tindre uns comptes sanejats ens permet arribar a invertir amb temps a tots els pobles. L'agilitat amb què hem planificat les nostres actuacions per a tot l'any és una mostra més del model d'eficiència en la gestió per la qual es regeix el Govern provincial. Aquest treball ens ha permés triplicar les inversions als municipis en a penes set anys, la qual cosa durant aquest 2019 suposarà aconseguir els 55 milions d'inversió del total de 143 milions d'euros de pressupost”.

  És per això que Moliner ha subratllat que “no deixem passar ni un sol dia per a afavorir a tots els pobles de la província, perquè tots senten la seguretat que aquest Govern provincial treballa per millorar les oportunitats dels 135 municipis destinant els recursos al que realment importa que és millorar la qualitat de vida al nostre territori i solucionar els problemes del dia a dia dels nostres ajuntaments”. 

Amb això, la Diputació torna a erigir-se com l'Administració que més invertirà a la província de Castelló en 2019, agilitzant al màxim a més aqueixes inversions per tal que els seus beneficiaris naturals que són tots els ajuntaments de la província traguen el màxim rèdit a aqueixos recursos a favor de la millora de la qualitat de vida als seus pobles i ciutats.

El pressupost més inversor de la història de la Diputació

L'espenta a les inversions a tots els municipis de la província constata que el pressupost de 2019 serà el més inversor de la història de la Diputació, amb una capacitat inversora de quasi 55 milions d'euros, sumant els 35,8 milions d'inversions i els 18 milions de superàvit.

Amb això, la Diputació ha passat de destinar a inversions directes un 14% del pressupost a un 38%. “Un pressupost en què per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta el pressupost 8 milions i les inversions 8,68 milions”, ha recordat el president.

Cal recordar que els comptes provincials seran possibles gràcies a un notable exercici de reducció del consum de recursos interns per a destinar-los als pobles, “fent més amb menys”, com demostra la baixada del capítol de personal per davall del 19%. 

Diputació útil per a una província protagonista

La publicació de les bases del Pla Castelló 135 en aquest mes de gener constata la fermesa del projecte de Javier Moliner per fer de la Diputació una Administració útil al servei d'una província protagonista. 

“Continuem aplicant al màxim l'eficiència en la gestió, la disminució del pes de l'Administració per a donar-li'l als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L'objectiu és, des de la Governança, ser més útils a la gent de Castelló en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats”, ha conclòs Moliner.