La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació eleva a la xifra històrica de 2,9 milions d'euros les seues ajudes

Diputació eleva a la xifra històrica de 2,9 milions d'euros les seues ajudes
6 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló eleva enguany a la xifra històrica de més de 2,9 milions d'euros (2.906.000 euros) les seues ajudes directes a l'impuls de l'esport a la província de Castelló

6 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló eleva enguany a la xifra històrica de més de 2,9 milions d'euros (2.906.000 euros) les seues ajudes directes a l'impuls de l'esport a la província de Castelló. Amb això, el Govern provincial augmenta un 51,9% aquesta quantia respecte a 2015, d'acord amb la seua aposta estratègica per fer de l'esport, a través del seu programa Castelló Escenari Esportiu, un element tractor de noves oportunitats i dinamitzador dels pobles de la província.

Uns objectius que, tal com ha assegurat el diputat d'Esports, Luis Martínez, en la presentació del programa d'ajudes a l'esport 2019, s'està consolidant junt amb el de la divulgació del territori a través d'esdeveniments esportius i el d'orgull de pertinença a través dels esportistes, els clubs, i les atractives competicions que es desenvolupen a la província.

“Aquest augment històric ve a constatar l'aposta del Govern provincial per l'esport, consolidar Castelló com la destinació referent en l'esport. Volíem donar a conéixer la província de Castelló com a gran destinació esportiva, tant de clubs com d'esdeveniments esportius i és el que hem treballat i pel que continuem treballant”.

Cal assenyalar que fruit d'aquestes deu línies d'ajudes directes (adjuntem documentació) en 2018 es van beneficiar un total de 456 esportistes i clubs esportius de la província, desenvolupant amb el suport de la Diputació més de 300 esdeveniments esportius als municipis de Castelló amb un impacte econòmic superior als 12 milions d'euros.

La institució aliada de l'esport de Castelló

Quant a l'evolució del treball desenvolupat per la Diputació en matèria esportiva, el diputat Martínez ha assegurat que “hem aconseguit posar en el mapa la província de Castelló, a nivell nacional i internacional, aquest escenari esportiu pel qual tant treballem i ens creiem el seu potencial, i alhora treballar per l'esport a Castelló, amb l'ajuda dels nostres clubs, dels nostres pobles i generar aqueix orgull de pertinença de Castelló. Perquè tenim una terra idònia per a la pràctica de l'esport. Aquesta aposta ha fet que molts esportistes i clubs hagen vist en la Diputació la institució aliada per a promoure tot aquest tipus d'activitat, una aposta que es reflecteix en l'augment dels pressupostos”.

Tant és així que només tenint en compte les ajudes a ajuntaments de menys de 3.000 habitants, cal assenyalar que la inversió de la Diputació va permetre en 2018 la celebració a aquests municipis de 56 proves de trail i BTT, contribuint notablement a la seua dinamització econòmica i a la divulgació dels municipis de muntanya i el seu ric patrimoni natural.

Menció especial també mereix el programa amb escolars de la província 'Mar i Muntanya' amb què la Diputació va beneficiar més de 4.000 escolars castellonencs que van disfrutar d'experiències esportives a la muntanya o a la costa de la província coneixent a través de l'esport el ric patrimoni natural de la seua terra.