La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació congregarà centenars de músics castellonencs en el XLII Certamen Provincial

Diputació congregarà centenars de músics castellonencs en el XLII Certamen Provincial
22 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló congregarà centenars de músics castellonencs dissabte que ve 27 d'abril en el XLII Certamen Provincial de Bandes que tindrà lloc en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló

22 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló congregarà centenars de músics castellonencs dissabte que ve 27 d'abril en el XLII Certamen Provincial de Bandes que tindrà lloc en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. El Govern provincial organitza aquest important certamen en què en una versió més reduïda del que ve sent habitual actuaran quatre societats musicals en un total de tres seccions.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “és un orgull poder impulsar el treball de les bandes de música de la nostra terra com la major expressió cultural que tenim a la província. Estem molt satisfets de poder contribuir que continuen sent les nostres representants ajudant-les des del mateix moment en què comencen a aprendre en les escoles d'educands i fins que interpreten les millors melodies, mostrant el seu talent en aquest Certamen Provincial”.

Així, i d'acord al sorteig realitzat el passat mes de març al Palau Provincial, en primer lloc actuarà l'única banda pertanyent a la quarta secció, la Unión Musical i Cultural d'Altura. En segon lloc actuaran les dues bandes pertanyents a la tercera secció, sent la primera a actuar l'Associació Musical Santa Cecília d'Albocàsser i la segona la Unión Musical Vallduxense. En últim lloc actuarà l'única banda pertanyent a la segona secció, la Unión Musical de Soneja.

Cal assenyalar que aquest certamen està organitzat i finançat amb 75.000 euros per part de la Diputació de Castelló.

La Diputació, garant de l'activitat de les 80 bandes de Castelló

La Diputació de Castelló dóna suport de forma indiscutible a la tradició musical de la província. De fet, aquest Certamen, té una inversió de més de 75.000 euros que se sumen al suport a les escoles d'educands amb un total de 250.000 euros. El seu objectiu és oferir ajudes als municipis per a l'adquisició d'instruments musicals, equips informàtics i pagament de les despeses de viatges de les bandes de música.

Sales ha indicat que 'una de les paraules que defineix la nostra província és música. Hem de destacar la gran labor que fan totes les societats musicals i per aquest motiu, cal continuar apostant pel Certamen de Bandes o per altres projectes com 'Les Trobades de Música' que recorren tot el territori castellonenc'.