Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació activa ja el XLII Certamen Provincial de Bandes

Diputació activa ja el XLII Certamen Provincial de Bandes
28 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló ha activat ja el XLII Certamen Provincial de Bandes com a part de la seua inversió de més de 600.000 euros amb què durant aquest 2019 reforçarà la seua condició de garant i difusora del patrimoni musical de la província

28 de gener de 2019. La Diputació de Castelló ha activat ja el XLII Certamen Provincial de Bandes com a part de la seua inversió de més de 600.000 euros amb què durant aquest 2019 reforçarà la seua condició de garant i difusora del patrimoni musical de la província. Així, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat ja la convocatòria d'aquest prestigiós certamen provincial que es desenvoluparà els dies 27 i 28 d'abril i tornarà a reconéixer la qualitat artística i musical de les desenes de bandes de música de la província com màxima expressió cultural dels municipis castellonencs.

Coincidint amb aquesta publicació, el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “el pressupost i les actuacions que durem a terme enguany consolidaran el Govern provincial com el millor aliat dels nostres músics a l'hora de continuar sumant coneixements i deixant el seu segell en la nostra identitat i municipis”. 

No en va, tal com ha destacat Sales, “la música forma part de la nostra essència com a poble i fomentar la seua continuïtat és apostar per consolidar la música com un element vertebrador del territori i un clar generador de riquesa i oportunitats per a tota la província”.

Així, i mitjançant una inversió que arribarà als 600.000 euros i que comprendrà les distintes facetes d'aprenentatge i difusió musical que exerceixen les societats musicals de la província comença aqueixa actuació amb la posada en marxa ja del procediment per a dur a terme el Certamen Provincial de Bandes.

350.000 euros per a les Escoles de Música

Amb aquest objectiu, a més de reforçar iniciatives com el Certamen Provincial de Bandes de la Diputació amb 77.000 euros, el Govern provincial inclou una ambiciosa partida de 350.000 euros per a les escoles de música. Un programa que beneficiarà més de 4.600 xiquets i xiquetes i joves músics de fins a 70 localitats de la província. 

“Gràcies a aquesta iniciativa, -tal com ha subratllat el diputat de Cultura- hem obert de bat a bat el món de la música a milers de xiquets i xiquetes mitjançant l'adquisició d'instruments musicals i equips informàtics, així com el pagament de les despeses de viatges de les bandes de música perquè, l'única cosa important, siga que la música invadisca cada racó de Castelló”.

Suport per a la supervivència de les societats musicals Dins d'aquest compromís amb el foment de la música i la supervivència de les bandes musicals, “testimoni viu de la nostra història i tradició”, la institució provincial aporta el seu impuls al Certamen Provincial de Bandes y 15.000 euros per a diferents trobades d'associacions musicals. 

En la mateixa línia de promoció de l'activitat musical, el Govern provincial validarà amb 65.000 euros el conveni firmat amb l'Associació Orquestra Simfònica de la Província de Castelló, destinarà altres 10.000 al Conservatori Superior de Música de Castelló i 30.000 més a la Jove Orquestra de Castelló.