La Diputació exhibirà en Alcossebre la millor cuina de la província en la III edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

La Diputació exhibirà en Alcossebre la millor cuina de la província en la III edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor
24 d'Abril de 2024

El vicepresident i responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez, enaltix els productes i la gastronomia de Castelló i assegura que “este Festival Gastronòmic serà un aparador de primer nivell, on els visitants podran conéixer el millor de la nostra gastronomia, restaurants i productes”.

La Diputació Provincial de Castelló exhibirà en Alcossebre la millor cuina de la província en la III edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor.

El vicepresident i responsable de l'àrea Turística de la institució provincial, Andrés Martínez, ha sigut l'encarregat de presentar la tercera edició d'este festival que enguany se celebrarà en el Passeig Marítim Tomás Vallés d’Alcossebre els dies 3, 4 i 5 de maig. Acompanyat per l'alcalde d'esta localitat del Baix Maestrat, Francisco Juan, el vicepresident de la Diputació ha anunciat els restaurants Estrella Michelin que participaran en este certamen gastronòmic, tres d'ells, de la província de Castelló, així com les principals novetats d'esta tercera edició de la qual espera que siga “un èxit, tant per a Alcossebre, com per a la província de Castelló”.

“Alcossebre reunirà la millor gastronomia de la nostra terra en un entorn únic i privilegiat al costat de les increïbles platges de la mar Mediterrània”, ha assenyalat Andrés Martínez, qui ha manifestat la “aposta de l'equip de Govern Provincial, que presidix Marta Barrachina, per continuar fomentant i promocionant, de la mà del sector gastronòmic de Castelló, la cuina de la nostra terra”.

En este sentit, el diputat de Turisme ha enaltit “el talent culinari, la qualitat dels productes i la innovació dels nostres xefs, que cada dia ens sorprenen amb plats que són delícies”. “Castelló s'ha posicionat en el mapa del turisme gastronòmic per la qualitat dels seus restaurants, xefs i productes de quilòmetre zero. Comptem a la nostra província amb cuiners de primer nivell, reconeguts per les guies culinàries més prestigioses del món”, ha destacat Andrés Martínez.

Així, el vicepresident de la institució ha posat l'accent que el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor és “una oportunitat única per a reconéixer i donar a conéixer el sabor d'esta terra, un aparador de primer nivell, on els visitants podran assaborir el millor de la nostra gastronomia, restaurants i productes locals”, ha assegurat.

“Aprofitem que Alcossebre és un municipi turístic per a donar a conéixer els millor que té la nostra província. És molt interessant que cadascuna de les persones, turistes o gent que visite el festival siga l'endemà un altaveu de la grandesa i riquesa que tenen els nostres productes, tant a nivell de compra en els estands, com també a nivell plató, la cuina”, ha comentat el vicepresident de la institució.

Sens dubte, Alcossebre serà l'escenari d'unió entre professionals del sector i consumidors que podran degustar la millor gastronomia i a més fer-ho en “un lloc idoni”. Així ho ha ressaltat l'alcalde d’Alcossebre, Francisco Juan, qui ha assegurat que “el Passeig Marítim Tomás Vallés reunix totes les condicions d'amplitud, accessibilitat, i a més, serà un escenari immillorable, ja que està al costat de la mar”.

“És un honor ser seu d'este esdeveniment en un municipi en el qual la gastronomia és una línia de promoció turística”, ha destacat l'alcalde, per la qual cosa ha agraït a la Diputació de Castelló i a la seua presidenta Marta Barrachina, l'aposta que han realitzat “per portar el Festival Gastronòmic a Alcossebre”, i ha destacat el treball del Patronat de Turisme.

Un reconeixement al qual s'ha sumat Andrés Martínez, qui ha reconegut el treball diari del departament de Turisme de la Diputació de Castelló per “poder arribar amb data a un magnífic esdeveniment que reunirà la millor gastronomia en la nostra terra”.

El Patronat Provincial de Turisme ha preparat al costat dels restaurants i xefs un programa d'activitats perquè el públic puga gaudir amb una varietat de showcooking, degustacions, ponències, presentacions de productes, actuacions musicals, etc. “Sorprendrem, amb una experiència única, a tots els que acudisquen de la mà dels xefs i professionals de cuina de la nostra terra i d'altres províncies veïnes”, ha ressaltat Andrés Martínez.

El Festival Gastronòmic, tal com ha anunciat el diputat de Turisme, comptarà amb la participació de xefs de restaurants que ostenten bé Estrella Michelin, Sol Repsol, o tots dos, i el llistat el componen Alejandra i Emanuel (restaurant Atalaya), Raúl Resino (Restaurant Raúl Resino), Miguel Barrera (Restaurant Cal Paradís), Xabier Goikoetxea (Oria by Martin Berasategui), Alberto Ferruz (Restaurant BonAmb), Fran López (Restaurant Villa Retiro), Begoña Rodrigo (Restaurant La Salita), Koldo Royo, Nazario Cano, Roseta Félix (Restaurant*Fraula), Juanfran Valiente (Restaurant Quique Dacosta) i Rubén Miralles (Restaurant Rubén Miralles).

Al costat d'ells, se sumarà el Xef Bosquet, un referent gastronòmic internacional, així com vint-i-quatre productors, tots ells associats a la marca Castelló Ruta de Sa