Dins de les XVI Jornades de la Trufa se celebra el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. Aquesta serà la IV edició del festival, el qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella Negra concentra cada any a diferents personalitats literàries d’aquest gènere novel·lístic per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquesta.
- A més, la ciutat entrega el premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell del 2018. Així, els finalistes d’aquest guardó de la tercera edició del premi són: Wad-Ras de Joan Miquel Capell, Talión de Santiago Díaz, Vienen mal dadas de Laura Gormarra, Morir no es lo que más duele de Inés Plana i Lleugera Sang de Xavier Zambrano.
PROGRAMA
DIVENDRES 22 febrer 2019
- 20:30.- Inauguració de la tercera edició de Morella Negra Como la Trufa en la Llotja de l'Ajuntament de Morella, convertida en la Sala de degustació gastro-literària Sergio Beser. En aquesta inauguració es realitzarà la primera degustació de pintxos negres que ens oferirà el restaurant La Fonda Moreno i La Taverna del Forn, que participen en aquesta XVI edició de les Jornades gastronòmiques de la trufa negra de Morella-Els Ports. Acompanyarà aquests pintxos vi negre de les Bodegues Flors de Les Useres de Castelló.
- 23:30.- Sessió golfa de Poesia Canalla a càrrec de Jordi Corominas en la Nevera Medieval.
DISSABTE 23 febrer 2019
- 12:00.- Taula literària dels finalistes del premi Tuber Melanosporum moderada per Laura González.
- 13:30.- Vermut literari en Canyero’s Bar.
- 18:00.- Taula literària Escriptors negres de Km 0, novel·la negra de Castelló moderada per Eric Gras.
- 19:15.- Entrega del premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra d'un escriptor novell publicada per una editorial entre setembre de 2017 i agost de 2018.
- 19:30.- Taula Joves assassins? moderada per Mariola Nos.
- 20:45.- A la Sala de degustación Gastro-Literaria Sergio Beser signatura de llibres pels autors, degustació de pintxos negres preparats per Cardenal Ram i el Palau dels Ossets, restaurants d'Asetmico que participen en les XVI Jornades gastronòmiques de la trufa negra. Vi negre Clotàs de Bodegas Flors.
DIUMENGE 24 febrer 2019
- 11:00.- Taula realitat i ficció moderada per Laura González.
- 12:15.- Taula Llibres negres que venen del sud moderada por Carlos Quílez.
- 13.00.- A la Sala de degustació gastro-literària Sergio Beser signatura de llibres pels autors i degustació de pintxos negres acompanyats de vi negre de les Bodegues Flors de les Useres.