Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

xarxa d'helisuperfícies

xarxa d'helisuperfícies
7 de Juny de 2017

La Diputació reduirà a 20 minuts la resposta davant de qualsevol emergència a la província

7 de juny. La Diputació de Castelló garantirà una resposta sanitària en menys de 20 minuts davant qualsevol emergència que es produesca a la província. Els 450.000 euros per mitjà dels que el Govern provincial construirà en el decurs d'aquest any un total de 15 noves helisuperfícies a Castelló, amb especial presència al món rural provincial, “permetran connectar cada racó de Castelló amb els hospitals i oferir una resposta sanitària més eficient a la gent que ho necessite”.

El diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, ha destacat la rellevància d'una important inversió que “ens permetrà incrementar fins a 25 la xarxa de plataformes per a helicòpters medicalitzats existents a la província complementant les 10 helisuperfícies ja existents per a cobrir així tot el mapa provincial”.

D'aquesta manera, tal com ha insistit Rubio, “garantirem que qualsevol persona de Castelló, independentment d'on haja triat residir, puga ser atesa amb la major diligència possible pels cossos i forces de seguretat en cas d'emergència i traslladada fins a un centre hospitalari”.

Fase de creació de les 15 noves plataformes

Per a “refermar al màxim aquest anell de seguretat sanitària a les vuit comarques castellonenques i rebaixar en la mesura que es puga el temps d'actuació davant qualsevol emergència”, des de la Diputació Provincial s'estan agilitzant els projectes de creació de les noves helisuperfícies.

Tant és així que, per exemple, l'helisuperfície de San Vicente de Piedrahíta es troba en procés de licitació del projecte d'execució d'obra, pas previ a la preparació del terreny. També en el tram final es troben les futures plataformes d'Alcalà de Xivert, Barraques i Sorita del Maestrat, després d'haver-se acordat la cessió dels terrenys i realitzat els informes i estudis topogràfics previs.

Respecte d'això Rubio ha explicat que “la principal dificultat resideix a trobar els terrenys adequats per a aquest tipus de plataformes i que, una vegada el Consorci té ja la cessió d'eixos terrenys, els terminis s'acurten, ja que la construcció de les helisuperfícies no entranya una dificultat excessiva”.

En aquesta línia, el diputat responsable del Consorci ha detallat que les helisuperfícies ocuparan parcel·les de 30x30 metres quadrats i que “després d'un estudi de necessitats, s'emplaçaran al lloc idoni per a garantir les operacions dels helicòpters i la seua crucial tasca en matèria de suport i assistència tècnica”.

A més dels quatre municipis en fase final d'habilitació de la plataforma, al llarg de l'any la Diputació estendrà la xarxa d'helisuperfícies a Altura, Ares del Maestrat, Artana, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, la Salzadella, Sant Joan de Moró, San Rafael del Río, Torrechiva i Viver.

Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest pla provincial d'helisuperfícies ja estan en funcionament les plataformes dels municipis següents: Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes de Arenoso, Montanejos, Morella, la Todolella, la Vall d'Alba, Vilafranca i Villahermosa.