Una desena d’empreses s’interessen en Fitur per distribuir els productes de Castelló Ruta de Sabor a Espanya i països nòrdics

30 de Gener de 2015

30 de enero. La marca de productos autóctonos que impulsa la Diputación de Castellón, Castelló Ruta de Sabor, ha atraído en Fitur el interés de al menos una decena de empresas interesadas en distribuirla en varias zonas de nuestro país y también exportarla al ámbito internacional, en concreto a países nórdicos. La presencia de la marca guía en la feria ha revelado el interés creciente que suscita la gastronomía como reclamo turístico en las nuevas tendencias del sector, multiplicándonse con ello las oportunidades de Castelló Ruta de Sabor para el territorio.

El diputado de Desarrollo Rural, Domingo Giner, se ha mostrado “optimista por la buena acogida que ha tenido en el sector turístico nacional e internacional la marca en el stand del Patronato Provincial en Fitur. Vamos a realizar un seguimiento de todas las consultas que nos han realizado estos días para cerrar reuniones con las empresas interesadas y poder cerrar contratos que multipliquen la distribución y por lo tanto el consumo de nuestros productos y, con ello, el beneficio a nuestras empresas y territorio”.

En ese sentido, desde el pasado miércoles, decenas de personas se han acercado al espacio de Castelló Ruta de Sabor en el stand de Castellón para interesarse por los distintos productos, incluso con la posibilidad de degustarlos para comprobar su calidad. “Ha sido una forma de acercar a los profesionales del sector turístico las bondades de nuestros productos y comunicarles que en la provincia de Castellón tenemos la mejor despensa de España para chefs de la talla del embajador de la marca, Miguel Barrera”, ha indicado Giner.

De hecho, el showcoking organizado por el Patronato Provincial de Turismo con el chef estrella Michelín Miguel Barrera ha sido una de las actividades programadas en feria con más seguimiento mediático y profesional en esta edición de FITUR 2015. Además, su participación en el Showcooking de la Comunitat Valenciana con otras profesionales de la talla de Susi Díaz ha contribuido a mejorar también el posicionamiento de los productos autóctonos de la provincia.

Cabe señalar que la oferta programática organizada por el Patronato en el stand de Castellón ha dado respuesta a este interés creciente por la gastronomía como reclamo turístico, y han sido otros cuatro show cookings los que se han celebrado, sobre la alcachofa y peix fresc de Benicarló,  a cargo de la Asociación Local de Restaurantes de Benicarló; el llagostí de Vinaròs, elaborado por la Asociación de Restauradores de Vinaròs; platos de la Sierra Espadán, por la asociación que la representa; y caracoles cocinados por parte de restaurantes de l’Alcora. Además,la Asociación Gastronómica de Peñíscola realizó el jueves cuatro tapas con producto local.

30 de gener. La marca de productes autòctons que impulsa la Diputació de Castelló, Castelló Ruta de Sabor, ha atret en Fitur l’interès d'almenys una desena d’empreses interessades a distribuir-la a unes quantes zones del nostre país i també exportar-la a l’àmbit internacional, en concret a països nòrdics. La presència de la marca guia en la fira ha revelat l’interès creixent que suscita la gastronomia com a reclam turístic en les noves tendències del sector, multiplicant-se amb això les oportunitats de Castelló Ruta de Sabor per al territori.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, s’ha mostrat “optimista per la bona acollida que ha tingut en el sector turístic nacional i internacional la marca en l’estand del Patronat Provincial en Fitur. Realitzarem un seguiment de totes les consultes que ens han realitzat aquests dies per a tancar reunions amb les empreses interessades i poder tancar contractes que multipliquen la distribució i per tant el consum dels nostres productes i, amb això, el benefici a les nostres empreses i territori”.

En aquest sentit, des de dimecres passat, desenes de persones s’han acostat a l’espai de Castelló Ruta de Sabor en l’estand de Castelló per a interessar-se pels distints productes, inclús amb la possibilitat de degustar-los per a comprovar la seua qualitat. “Ha estat una forma d’acostar als professionals del sector turístic les bondats dels nostres productes i comunicar-los que a la província de Castelló tenim el millor rebost d’Espanya per a xefs de la talla de l’ambaixador de la marca, Miguel Barrera”, ha indicat Giner.

De fet, el showcoking organitzat pel Patronat Provincial de Turisme amb el xef estrela Michelín Miguel Barrera ha estat una de les activitats programades en fira amb més seguiment mediàtic i professional en aquesta edició de FITUR 2015. A més, la seua participació en el Showcooking de la Comunitat Valenciana amb altres professionals de la talla de Susi Díaz ha contribuït a millorar també el posicionament dels productes autòctons de la província.

Cal assenyalar que l’oferta programàtica organitzada pel Patronat en l’estand de Castelló ha donat resposta a aquest interès creixent per la gastronomia com a reclam turístic, i han estat altres quatre xou cookings els que s’han celebrat, sobre la carxofa i peix fresc de Benicarló,  a càrrec de l’Associació Local de Restaurants de Benicarló; el llagostí de Vinaròs, elaborat per l’Associació de Restauradors de Vinaròs; plats de la Serra d'Espadà, per l’associació que la representa; i caragols cuinats per part de restaurants de l’Alcora. A més,la Associació Gastronòmica de Peníscola va realitzar el dijous quatre tapes amb producte local.