Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Un miler de persones han visitat la mostra de la rehabilitació de Sant Joan

Un miler de persones han visitat la mostra de la rehabilitació de Sant Joan
14 d'Abril de 2019

Més de 500 persones han visitat aquest cap de setmana en Sant Joan l'exposició dels 13 projectes de rehabilitacón que s'han presentat per a la rehabilitació que emprendrà la Diputació del conjunt arquitectònic de l'emblemàtic ermitori

14 d'abril de 2019. Més de 500 persones han visitat aquest cap de setmana en Sant Joan l'exposició dels 13 projectes de rehabilitacón que s'han presentat per a la rehabilitació que emprendrà la Diputació del conjunt arquitectònic de l'emblemàtic ermitori. Després d'aquesta reeixida acollida coincidint amb el desenvolupament de la Penyagolosa Trails, la Diputació traslladarà aquesta setmana la mostra al Centre Cultural Les Aules, on tot el món que ho desitge podrà visitar-la i allí mateix opinar a través d'uns formularis sobre la millor rehabilitació per a convertir aquesta icona patrimonial en un emblema turístic i de desenvolupament futur per al territori.

És un pas més del procés de participació pública que impulsa el Govern provincial perquè la ciutadania de Castelló conega en primera persona aquestes propostes i puga valorar-les i aportar la seua opinió.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “continuem avançant en el nostre compromís de comptar amb l'opinió de tothom, volem dur a terme amb la màxima responsabilitat la millor rehabilitació que responga a totes les sensibilitats i aportacions de la gent de Castelló perquè tots la puguen sentir com a pròpia”.

Cal assenyalar que el concurs d'idees creat per la Diputació de Castelló per a congregar les millors propostes per a la rehabilitació del conjunt arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa ha superat totes les expectatives en haver-se presentat un total de 13 projectes. Així, després d'un mes de termini per a la presentació de les propostes, l'inici d'aquest procés participatiu articulat pel Govern provincial de la mà dels professionals, ha estat tot un èxit a l'hora d'atraure els millors projectes i aconseguir les millors rehabilitacions dels distints espais de tan emblemàtic lloc.

I és que l'objectiu de la Diputació amb aquesta rehabilitació és el de recuperar l'estat d'un patrimoni cultural i històric de gran valor com és Sant Joan, però a més també impulsar la seua dinamització com a gran centre d'acollida de visitants i pelegrins de Camins de Penyagolosa. Quant als tres projectes guanyadors del concurs d'idees de la Diputació, cal assenyalar que han estat els corresponents als lemes següents: ‘Ratllant el cel’, ‘Cruce de caminos’ i ‘Al final del camí’.

La mostra podrà visitar-se ja a partir d'aquest dimarts en el Centre Cultural Obert de les Aules de la Diputació, ubicat en la cèntrica plaça castellonenca.

Un procés participatiu obert a la societat de Castelló

Amb totes les propostes de projectes de rehabilitació sobre la taula, la Diputació de Castelló conclou la primera fase d'aquest procés participatiu obert a la societat de la província de Castelló. Serà la pròpia gent de Castelló la que a partir de demà divendres ja podrà consultar i comentar en la web concurssantjoan.dipcas.es aquests projectes, a més de conéixer tota la informació d'aquesta actuació del Govern provincial.

Convertir-lo en emblema turístic

Amb la seua actuació, el Govern provincial, rehabilitarà un dels espais patrimonials més emblemàtics de la província de Castelló, alhora que l'eregirá com a emblema turístic de primer ordre.

D'aquesta manera, la restauració i dinamització del conjunt arquitectònic del santuari per part del Govern provincial revertirà en noves oportunitats turístiques per al territori, en consolidar-se com a centre de recepció de visitants de Camins de Penyagolosa i constituir-se a més com un centre lúdic i turístic en el què poder disfrutar del ric patrimoni natural i històric que envolta tan emblemàtic lloc.

Cal recordar que el Bisbat Segorbe-Castelló, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la major brevetat possible per a tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura.

Fer del patrimoni un motiu d'orgull i generador d'oportunitats

Aquesta important actuació per part de la Diputació de Castelló es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revalorar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels 'Camins de Penyagolosa' dins de la seua aposta pel patrimoni com a motiu d'orgull i font d'oportunitats per al territori.

“Aquesta restauració de l'espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l'eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de “Camins” per a continuar posant en valor els pelegrinatges que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

NOTA: Recordem que qualsevol persona pot opinar i aportar al procés de participació pública de la recuperació de Sant Joan a través de la web concurssantjoan.dipcas.es