La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

tercera edició del Premi Som Ceràmica

tercera edició del Premi Som Ceràmica
24 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló reconeixerà la innovació de les empreses ceràmiques de la província en la pròxima edició de la fira Cevisama amb la tercera edició del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes

24 de gener de 2019. La Diputació de Castelló reconeixerà la innovació de les empreses ceràmiques de la província en la pròxima edició de la fira Cevisama amb la tercera edició del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes. Així, i en col·laboració amb l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), de l'Asociación Española de Técnicos Cerámicos (ATC) i la Sociedad Española de Cerámica i Vidrio (SECV), consolida aquest reconeixement d'acord amb el seu compromís amb el sector ceràmic com a motor econòmic provincial.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “consolidem aquest premi amb la vocació de ser un element impulsor de nous usos de la ceràmica, especialment en els entorns urbans. Sumem recursos a un sector fonamental per a la nostra economia i actuem de la mà dels professionals per a millorar l'impacte d'aqueix lideratge industrial en el territori amb més i millor ocupació”.

A més del reconeixement en un aparador mundial de primer ordre com és Cevisama, la Diputació també promocionarà els productes i les tecnologies guanyadores entre els principals prescriptors de l'obra pública, per a potenciar l'ús de ceràmica en els nous projectes.

Per a això, aquest premi pretén incentivar la investigació i el desenvolupament de nous productes que s'apliquen per a l'interés públic, involucrant des del principi els agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el seu disseny i creació.

Cal assenyalar que l'entrega del premi tindrà lloc dimarts que ve, 29 de gener en l'estand provincial de la Diputació en Cevisama, que enguany comptarà amb la participació rècord de 22 municipis de la província que presentaran les seues iniciatives per a impulsar l'ús i posada en valor del producte ceràmic provincial.  

Suport al clúster ceràmic provincial

La consolidació del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.

Així, el Govern provincial promou l'ús urbà de cerámica a través del Pla ceràmic de regeneració urbana Som Ceràmica, manté el seu projecte SOLCONCER sobre noves aplicacions de la cerámica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l'Alcora i l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC).