Tania Baños assisteix en Segorbe al lliurament dels ‘Taulells de la Memòria’ a les famílies de 22 persones de l'Alt Palància i l'Alt Millars assassinades en camps de concentració nazis

Tania Baños assisteix en Segorbe al lliurament dels ‘Taulells de la Memòria’ a les famílies de 22 persones de l'Alt Palància i l'Alt Millars assassinades en camps de concentració nazis
La diputada de Memòria Històrica, Tania Baños, en l'homenatge a les 22 víctimes assassinades en els camps de concentració nazis pertanyents a les comarques de l'Alt Palància i Alt Millars.
15 de Juny de 2022

La diputada provincial de Memòria Històrica defensa el paper que estan desenvolupant les institucions públiques per a reparar la dignitat de les víctimes del feixisme

La diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, ha acudit aquesta vesprada a Segorbe al lliurament de ‘Taulells de la Memòria’ en homenatge a 22 víctimes deportades i assassinades en els camps de concentració nazis pertanyents a les comarques de l'Alt Palància i Alt Millars. Allí, al costat de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i l'alcaldessa de la localitat, Mari Carmen Climent, ha defensat la important labor de les institucions públiques ‘’per a reparar la dignitat i els drets de les víctimes i la memòria democràtica de moltes famílies’’.

Consellera i diputada han retut homenatge a les víctimes de l'Holocaust i han lliurat a representants dels ajuntaments de diferents localitats de les comarques els 'Taulells de la Memòria', corresponents al projecte 'Construint Memòria', que se situaran en llocs visibles dels municipis.

Baños ha recalcat la importància d'aquest homenatge, amb el qual tant la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament de Segorbe ‘’volem fer justícia a la memòria de persones amb noms i cognoms que van sofrir l'odi injustificable que no té cabuda en la nostra societat’’, i ha assegurat que les institucions públiques valencianes ‘’hem de visibilitzar la seua lluita per a honrar-los i sobretot perquè mai de la vida torne a succeir’’.

El projecte ‘Construint Memòria’, impulsat per la Generalitat Valenciana i recolzat per la Diputació de Castelló, cerca retre homenatge a víctimes de l'Holocaust nazi pertanyents a la Comunitat Valenciana que van lluitar per la llibertat i pels valors democràtics. S'estima que un total de 631 persones van ser víctimes valencianes dels camps d'extermini nazis, procedents de 220 municipis de les tres províncies.

La diputada ha recordat que, a més d'aquest projecte, la Diputació, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Castelló treballen conjuntament per a finalitzar el projecte d'exhumacions del cementiri de Castelló.