Marta Barrachina secunda amb 150.000 euros el servei de transport adaptat de nou associacions de la província per a millorar la inserció educativa i social

Marta Barrachina secunda amb 150.000 euros el servei de transport adaptat de nou associacions de la província per a millorar la inserció educativa i social
17 de setembre de 2023

La Junta de Govern de la Diputació aprova la concessió d'aquesta línia d'ajudes que repercuteixen directament en benefici dels usuaris d'aquests centres especialitzats i de les seues famílies. Asociació d’Esclerosi Múltiple de Castelló; Associació Dany Cerebral Ateneu Maestrat; Fundació Síndrome de Down; Associació Parkinson de la província de Castelló; Afanias; Cocemfe; El Rinconet; Fundació Dany Cerebral de la Comunitat Valenciana i Associació Dacem de Sogorb són les entitats beneficiàries.


 

Castellón, 17 de setembre de 2023

La Diputació Provincial de Castelló ha concedit les subvencions destinades al servei de transport adaptat i dirigides a entitats prestadores de serveis socials que presenten aquest servei.

La presidenta del govern provincial, Marta Barrachina, continua complint amb la paraula donada i aprova la concessió d'aquesta línia d'ajudes que compta amb una consignació econòmica de 150.000 euros. Les ajudes, després del procés de concurrència competitiva, arribaran a nou associacions de la província, que han sigut les que han obtingut subvenció. Són les següents: Asociació d’Esclerosi Múltiple de Castelló; Associació Dany Cerebral Ateneu Maestrat; Fundació Síndrome de Down; Associació Parkinson de la província de Castelló; Associació Afanias; Cocemfe; Associació Granja El Rinconet; Fundació Dany Cerebral de la Comunitat Valenciana i Associació Dacem de Segorbe.

“Aquestes ajudes repercuteixen directament en benefici dels usuaris d'aquests centres especialitzats perquè possibiliten la seua inserció educativa i social i, per tant, milloren la seua capacitat d'autonomia i la seua qualitat de vida, així com la de les seues famílies”, ha recordat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina.

Aquesta línia de subvenció concedida entra dins de la línia estratègica del govern provincial que presideix Marta Barrachina de ser àgils, sobretot en matèria de Benestar Social, perquè les ajudes arriben a tots els castellonencs, visquen on visquen, i tinga l'atenció que mereixen.

En aquest sentit, cal subratllar que la primera presidenta de la Diputació té com un dels grans objectius del seu mandat “reorientar la despesa pública per a atendre les famílies que més el necessiten”. “És qüestió de voluntat política i de fixar noves prioritats. La Diputació pot i deu ajudar als més vulnerables i, sobretot, ha de sol·licitar a la resta d'administracions que complisquen amb els seus compromisos i que no aboque als més vulnerables i a les seues famílies a una assistència que no siga de qualitat”, explica Marta Barrachina.

Tal com recollien les bases de la convocatòria, la subvenció anirà destinada a cobrir les despeses corrents com les nòmines, el combustible, la reparació i manteniment dels vehicles, primes d'assegurança, comunicacions o gestió i administració del servei. Les entitats beneficiàries tenen fins al 29 de desembre de termini per a justificar la subvenció.

Cal recordar que el pagament dels convenis que estaven pendents amb el Banc d'Aliments, l'Associació Gitana de Castelló i amb organitzacions no governamentals que impulsen polítiques o actuacions encaminades al desenvolupament de col·lectius exclosos o en risc d'exclusió (ONGD) formen part del paquet d'ajudes socials ja aprovades des de l'inici de legislatura del nou govern provincial.