La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Seguretat a tota la província

Seguretat a tota la província
27 de Gener de 2017

El Govern provincial invertirà 650.000 euros per a dotar l'interior d'una nova base fixa que atendrà una trentena de municipis

27 de gener. La Diputació de Castelló completarà aquest any l'anell de seguretat ja vertebrat a la província amb la construcció d'un Parc de Voluntariat de Protecció Civil a l'Alcora. Aquesta instal·lació permetrà que el Consorci Provincial de Bombers, gestionat pel Govern provincial, complete la seua xarxa d'actuació a tota la província al tindre una base fixa per al cos de voluntariat que donarà cobertura a una trentena de municipis.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s'ha traslladat aquest matí fins a l'Alcora per a visitar, junt amb l'alcalde de la localitat Víctor García, el solar cedit per l'ajuntament i en el que en breu “es començarà a construir una nova base per al cos de voluntariat de Protecció Civil i, per tant, s'iniciaran unes obres que portaran no sols al municipi, sinó a tota la seua zona d'influència, un servei que ja s'ha demostrat de gran utilitat en matèria de seguretat ciutadana i de resposta davant possibles emergències”.

Amb aquest objectiu, la Diputació invertirà enguany un total de 650.000 euros per a “fer realitat aquest centre i respondre així a les demandes de prop de trenta localitats de la zona sud de la província. Construirem aquesta base física per al cos de voluntariat amb l'objectiu d'estendre i millorar aquest servei tan demandat”.

Immediata licitació

El president del Govern provincial ha avançat que la licitació de les obres es produirà “el més ràpidament possible” i suposarà, “sense cap dubte, un vertader encert per a convertir l'Alcora en l'epicentre del cos de voluntariat de Protecció Civil, impulsat fa més de tres anys i que cada vegada actua a més pobles que necessiten els seus serveis i suport en actes multitudinaris”.

Primera seu definitiva

Cal destacar que aquesta nova seu que finançarà íntegrament la Diputació enguany, es convertirà en la base definitiva del cos de Protecció Civil, integrat dins del Consorci Provincial de Bombers i se sumarà a la base provisional existent a hores d'ara a Almassora.

Aquest nou edifici provincial, que centralitzarà i coordinarà els serveis que el voluntariat de Protecció Civil presta als ajuntaments, tindrà un magatzem, garatges, vestuaris, oficines així com una sala de formació i una aula polivalent.