La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Ruth Sanz: «L'exposició sobre Carles Santos en l'Institut Cervantes a Bulgària ajuda a promocionar a Europa la província de Castelló»

Ruth Sanz: «L'exposició sobre Carles Santos en l'Institut Cervantes a Bulgària ajuda a promocionar a Europa la província de Castelló»
10 de Març de 2020

La diputada de Cultura assisteix a Sofia a la inauguració de l'exposició monogràfica sobre el músic de Vinaròs que porta per títol ‘Passió pel minimalisme’

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assistit en el Museu d'Art Contemporani Arsenal de Sofia a Bulgària a la inauguració de l'exposició monogràfica ‘Passió pel minimalisme’ sobre el músic  de Vinaròs, Carles Santos, del qual ha destacat que «és un dels artistes de referència de la província de Castelló». En la seua opinió, «és un honor que aquesta exposició, que ha resultat tot un èxit a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló amb el suport de la Diputació de Castelló, puga tindre acolliment en un país en el qual s'aprecia tant l'art com a Bulgària». «Com a diputada provincial de Cultura», ha afegit, «vull agrair que el Govern d'Espanya a través de l'Institut Cervantes i el Govern de Bulgària hagen fet possible aquest gran esdeveniment, que també ajuda a promocionar la nostra terra».

Sanz considera molt important la presència en aquest acte d'entitats de la província de Castelló com la Universitat Jaume I, l'Ajuntament de Castelló i molt especialment la Fundació Caixa Castelló i la Fundació Caixa Vinaròs», perquè «ajuden a posar en valor a Europa el talent artístic existent a Castelló». Finalment ha assenyalat que, «la música és un llenguatge universal, com es demostra amb aquesta exposició a Sofia».

L'exposició de Carles Santos L'exposició que hui s'ha inaugurat a Sofia compta amb audiovisuals, fotografies i cartells que porten el segell de l'originalitat i imaginació de l'autor. També inclou una obra d'Antoni Tapies que va ser la portada d'un dels seus discos i una carpeta d'obra gràfica que li va dedicar Josep Guinovart.

D'aquesta forma s'homenatja a Bulgària a un artista castellonenc irrepetible i imprescindible en l'obra del qual sempre van estar presents la transgressió, la crítica social i la investigació.

Carles Santos (1920-2017) va rebre entre molts altres guardons el Premi Nacional de Música en 2008. Va nàixer a Vinaròs, va tindre una formació clàssica i va completar una extensa obra d'enregistraments i composicions musicals. També va desenvolupar una important producció musical en l'àmbit de les arts escèniques i la cinematografia i va ser el compositor i director de les fanfàrries de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.