Ruth Sanz destaca que la Diputació de Castelló renova la seua condició de principal mecenes del MACVAC de Vilafamés i anuncia la licitació de les obres d'ampliació

Ruth Sanz destaca que la Diputació de Castelló renova la seua condició de principal mecenes del MACVAC de Vilafamés i anuncia la licitació de les obres d'ampliació
5 d'Agost de 2021

La institució provincial aportarà 90 mil euros a través d'un conveni per al manteniment i conservació del Palau del Batlle amb l'objectiu de «continuar completant el camí del Museu cap a l'excel·lència».

La Diputació de Castelló proveirà el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés amb 90 mil euros «per a seguir completant el seu camí cap a l’excel·lència». La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha avalat la inversió provincial «perquè parlem d’un dels espais culturals més importants de tota Espanya», en comptar entre la seua col·lecció amb obres de valor incalculable signades per artistes de renom que van des d’Antoni Tàpies fins a Joan Miró.

L’aportació es regularà a través d’un conveni que farà de la corporació provincial, un any més, en el principal mecenes de la institució museística. Segons consta en el document, pendent de signatura, la Diputació de Castelló es farà càrrec del manteniment i conservació del Palau del Batlle, la construcció d’origen medieval que acull el MACVAC des de la dècada dels 70.

La implicació de l’equip de govern de José Martí, però, no només es veu reflectida en aquest suport econòmic que es renova anualment. La titular de Cultura ha confirmat que la Diputació traurà a licitació en els pròxims mesos els treballs d’ampliació del Museu, que sumarà 346 metres quadrats útils en incorporar al recinte l’actual Casa Abadia. La inversió s’ha quantificat en 232 mil euros i servirà per a descongestionar el Palau del Batlle.

«La major part del finançament es concentrarà a reforçar l'estructura de l'edifici i a adaptar l'interior a les noves funcionalitats que acollirà en un futur, com una nova àrea pedagògica per a xiquetes i xiquets, i a les normatives vigents en accessibilitat i prevenció d'incendis», ha avançat Sanz.