Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Repoblem l'interior

Repoblem l'interior
24 de Novembre de 2016

El Govern provincial reafirma el seu compromís amb els pobles de l'interior durant les 'Jornades d'Afirmació de la Nova Ruralitat'

24 de novembre. Consolidar la població a les zones de l'interior i que la gent de la província, amb independència d'on residesca, guanye en qualitat de vida és un objectiu prioritari per a la Diputació de Castelló. Així ho ha reflectit el Govern Provincial al destinar dins del pressupost per a 2017 prop de 17 milions d'euros per tal que la població rural de la província guanye en qualitat de vida i així ho ha corroborat aquest matí el diputat de Medi Natural, Toni Cases, durant les 'Jornades d'Afirmació de la Nova Ruralitat' celebrades a Benlloch.

“Aquesta administració té com a eix estratègic de la seua gestió el garantir que ningú haja d'abandonar el seu poble per falta d'oportunitats i serveis. Per això, la cohesió territorial és una política transversal en totes les àrees de treball i per això buscar sinergies entre tots els agents socials, igualar les oportunitats i liderar el desenvolupament dels nostres municipis és més que un compromís adoptat per Moliner; es tracta d'una realitat palpable en la majoria de les accions posades en marxa des de la Diputació”, ha ressenyat Cases.

En aquest sentit, i durant l'acte de benvinguda de les jornades en què col·labora la Diputació, Cases ha posat en relleu el pla 'Repoblem. Campanya per la Consolidació de la Població Rural de la Província de Castelló' com l'espai en què conflueixen tots els projectes encaminats a “impulsar el territori, dinamitzar l'economia i, en definitiva, defendre l'essència d'un territori únic format per 135 identitats que són el gran valor d'aquesta província”.

I és que tal com ha destacat Cases, frenar la despoblació dels pobles de l'interior és prioritari per a aquest Govern i per això s'estan implementat totes les polítiques, ajudes, serveis i oportunitats que “ajuden a dinamitzar els pobles de l'interior i es convertesquen en motor de desenvolupament per als nostres pobles”.

Accions estratègiques dins del full de ruta establida per Moliner en el pressupost per a 2017 com els POIS, que tindran més de 12 milions d'euros per a satisfer les necessitats de tots els municipis; les unitats de respir familiar, que augmentaran la seua partida per a cobrir la seua demanda, així com totes les polítiques gestades per a fer de l'impuls del territori i el creixement una realitat a les zones rurals de la província”.

Més de 8 milions per a reforçar el patrimoni

Un creixement que per al diputat de Medi Natural, passa també per “valorar i promocionar allò que ens converteix en una província única: el nostre patrimoni”. Per a això, un dels eixos prioritaris dels comptes provincials per al pròxim exercici inclou una inversió superior a 8 milions d'euros per a reforçar el patrimoni natural, paisatgístic, històric i immaterial com un recurs de primer nivell per a “multiplicar les oportunitats socials, econòmiques i laborals als nostres municipis de l'interior”.

“L'entorn natural de la nostra província, marcat per la mar i la muntanya, és un element d'orgull per a tota la gent d'ací, però també una eina útil a l'hora de cohesionar el territori i facilitar que ningú haja d'abandonar un poble per falta de serveis i oportunitats”, ha remarcat Cases.