Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Puerta condemna l’assassinat masclista a Almassora i reclama accions de prevenció davant la situació de confinament

Puerta condemna l’assassinat masclista a Almassora i reclama accions de prevenció davant la situació de confinament
20 de Març de 2020

La vicepresidenta requereix a la societat que comunique qualsevol tipus de situació de violència davant la mínima sospita

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, ha mostrat hui, en nom de tota la institució provincial, “la nostra repulsa i més absoluta condemna” davant l’assassinat masclista d’una dona de 35 anys aquesta nit a Almassora.

Puerta ha manifestat la seua preocupació davant la situació d’aïllament decretada a Espanya i ha demanat una estratègia d’acció i prevenció “que no deixe cap dona en mans dels seus maltractadors”.

Amb aquesta contundència ha reclamat que es faça un seguiment actiu de tots els casos de violència de gènere i el desenvolupament “immediat” de programes de detecció activa. La vicepresidenta també ha fet una crida a la implicació de la societat perquè recolzen les dones i que comuniquen qualsevol situació de violència a l’autoritat competent davant la mínima sospita. “La situació social que vivim és molt complexa per a totes i tots, és veritat, però molt més a casa de les víctimes que poden vore prolongat el seu patiment”.

Patricia Puerta ha assegurat que s’unirà a la resposta simbòlica contra la violència de gènere que naisca dels moviments feministes.

Els telèfons d’atenció 24 hores a víctimes de la violència de gènere són el 016 i el 900 580 888 (Generalitat Valenciana).