La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

PSPV-PSOE, Compromís i PP presenten una moció de rebuig a la corrupció política

PSPV-PSOE, Compromís i PP presenten una moció de rebuig a la corrupció política
14 de Gener de 2020

El document serà debatut i votat el pròxim dimarts en el ple ordinari del mes de gener

Els grups PSPV-PSOE, Compromís i Partit Popular portaran el pròxim dimarts al Ple de la Diputació el debat i la votació d’una moció contra la corrupció en les administracions públiques. El document, basat en el text aprovat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), recull el rebuig cap a la corrupció “en totes les seues formes” i exhorta als servidors públics “a vetlar per una gestió responsable i d’equitat sotmesa a la llei” perquè la vida política “siga un servei a la ciutadania basat en els valors de la integritat i l’honradesa”.

La portaveu adjunta del grup socialista, Ruth Sanz, considera que “hem de donar passes per a erradicar la corrupció de la vida pública, que tant de mal ha fet a la nostra societat i als propis gestors públics”. Al fil, Sanz ha animat Ciudadanos a que recolze la moció com a forma d’unitat del municipalisme provincial en contra de la corrupció. En aquesta mateixa línia s’ha expressat el portaveu de Compromís a la Diputació, Ignasi Garcia, qui ha demanat que la qüestió de la corrupció deixe d’usar-se com una “arma partidista”. Així mateix, considera que que la lluita contra la corrupció ha d’estar present a les institucions com a metodologia de treball “transparent i participativa”.

La proposta d’acords inclou “exigir l’obligació de tornar els diners públics a aquelles persones que hagen comés un delicte i l’actuació immediata i contundent de les formacions polítiques per a separar els corruptes dels càrrecs públics”. També inclou requerir “la retirada d’honors en totes les seues modalitats a les persones corruptes”.