La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Patricia Puerta resol els dubtes del nou sistema de subvencions que portarà 1,4 milions d’euros als municipis de Castelló

Patricia Puerta resol els dubtes del nou sistema de subvencions que portarà 1,4 milions d’euros als municipis de Castelló
30 d'Abril de 2020

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social ha reunit els coordinadors de serveis socials dels municipis de menys de 10.000 habitants per a detallar els canvis i ressalta “l’augmenta de l’autonomia dels ajuntaments”

La Diputació Provincial farà arribar enguany als municipis de Castelló 1,4 milions d’euros per a iniciatives socials a través de sis noves línies de subvenció. Com a conseqüència dels canvis en l’àmbit de les ajudes, l’àrea de Benestar Social, comandada per la vicepresidenta Patricia Puerta, ha convocat els coordinadors dels serveis socials dels municipis menors de 10.000 habitants a una reunió per via telemàtica per a resoldre els seus dubtes i no deixar cap marge d’error a l’hora de realitzar les sol·licituds.

Aquesta trobada, rutinària, segueix l’estela de la Diputació d’estar ben a prop de les àrees socials dels municipis per a contribuir en la millora dels serveis que des dels consistoris es presten. En aquest sentit, Puerta ha deixat patent “l’aposta d’aquesta institució de donar més autonomia als nostres pobles, que ara seran capaços d’escollir on destinar aquests recursos sense cap tipus de tutela”.

Pel que fa a les subvencions, especial interés han despertat les ajudes destinades als serveis de promoció de l’autonomia personal (anteriorment conegudes com ‘unitats de respir’), a les que se destinarà un pressupost global de 730.000 euros. Patricia Puerta ha resolt les inquietuds pel canvi de nomenclatura i ha explicat que “des d’enguany tindran cobertura legal a l’empara de la llei de serveis socials de la Comunitat Valenciana”. A més a més, també ha subratllat que, gràcies a l’augment d’aquesta partida en els comptes de 2020 “augmentarem el nombre de serveis a més municipis”.

A banda de detallar els processos de sol·licitud de totes les línies, que s’obriran pròximament, la vicepresidenta també s’ha interessat pel funcionament dels serveis i per l’atenció social a les comunitats més desafavorides durant l’estat d’emergència sanitària.

EL ‘PLAN RESPONDE’, EN MARXA

La diputada de Benestar Social ha explicat que aquest dilluns es posarà marxa en terres castellonenques el Plan Responde, que lidera a nivell estatal Creu Roja i que donarà assistència als col·lectius més vulnerables en municipis de menys de 6.000 habitants de la província de Castelló: malalts crònics, persones majors de 65 anys i menors de 16 anys amb el risc de vulnerabilitat.

La Diputació destinarà 120.000 euros a través d’un conveni excepcional que ha signat ja el president, José Martí. Per a millorar l’efectivitat d’aquest pla, Patricia Puerta ha detallat als coordinadors com s’ha de gestionar l’arribada de l’ajuda a les persones.