Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Patricia Puerta destaca la contribució de la comunitat romanesa a la societat castellonenca

Patricia Puerta destaca la contribució de la comunitat romanesa a la societat castellonenca
La vicepresidenta de la Diputació de Castelló ha assistit a la inauguració de l'exposició "Genis de la cultura romanesa".
10 de Noviembre de 2022

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló ha assistit a la inauguració de l'exposició "Genis de la cultura romanesa" que es podrà visitar fins al 18 de novembre en el hall del Palau de les Aules

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assistit hui a la inauguració de l'exposició "Genis de la cultura romanesa" on ha destacat “l'alt nivell d'integració que ha tingut la comunitat romanesa a la nostra província, una integració que ha contribuït a la conformació de l'actual societat castellonenca”.

Puerta ha assenyalat que la comunitat romanesa “és una part molt important de la nostra ciutat, de la nostra província, i sempre és un honor organitzar, de manera conjunta, activitats que, com aquesta, ens acosten una mica més a la cultura romanesa”.

Cal assenyalar que l'exposició "Genis de la cultura romanesa", de l'Institut Hispà-Romanés en col·laboració amb el Museu d'Història Teodor Cincu de Tecuci i el Departament per als Romanesos de la Diàspora, inclou 20 panells fotogràfics amb imatges de la vida i obra de personalitats que han tingut una activitat cultural i social especial i que han deixat la seua petjada en el patrimoni cultural del poble romanés. La mostra quedarà instal·lada en el hall del Palau de les Aules i es podrà visitar fins al 18 de novembre.

Referent a això, la vicepresidenta ha assenyalat que “valorar i visibilitzar la gran aportació que han realitzat determinades persones és fonamental per a reconéixer el treball fet i continuar escrivint la història d'un poble. Per això, considerem que és tan important donar suport a iniciatives com aquesta”.

Puerta també ha agraït a l’Ajuntament de Castelló, al Consolat de Romania, a l'Institut Hispà-Romanés, al Museu d'Història Teodor Cincu de Tecuci, al Departament per als Romanesos de la Diàspora i a tota la comunitat romanesa “que, una vegada més, hagen comptat amb la Diputació de Castelló per a organitzar aquest tipus d'actes”.

Finalment, la diputada provincial ha conclòs assegurant que la comunitat romanesa “és part de Castelló, que Castelló no seria el Castelló que és hui dia sense vosaltres i vosaltres i que, per descomptat, la Diputació de Castelló estarà sempre per a donar-vos suport en allò que necessiteu”.