Patricia Puerta alerta de la “complexa situació” en la qual es troben les dones amb discapacitat que pateixen violència de gènere

Patricia Puerta alerta de la “complexa situació” en la qual es troben les dones amb discapacitat que pateixen violència de gènere
La vicepresidenta i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, en la inauguració de la jornada “Dones, discapacitat i violència de gènere i masclista”.
29 de Novembre de 2022

La vicepresidenta i diputada d'Igualtat ha inaugurat la jornada “Dones, discapacitat i violència de gènere i masclista” en la qual ha destacat la necessitat "d'informar, conscienciar i educar en igualtat”

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, ha inaugurat hui la jornada “Dones, discapacitat i violència de gènere i masclista” que ha tingut lloc a la Ciutat de la Justícia de Castelló on ha alertat de la “complexa situació” en la qual es troben les dones amb discapacitat que pateixen violència de gènere. La vicepresidenta també ha ressaltat la importància "d'informar, conscienciar i educar en igualtat”. La jornada està organitzada per la Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Càtedra d'Igualtat i Benestar Psicològic i Emocional Diputació de Castelló – UNED.

Puerta ha assenyalat que, quan es dona la intersecció de “tindre qualsevol classe de discapacitat, ser dona i patir violència de gènere, és a dir, patir violència estructural pel fet de ser dona, encara estem davant una situació més complexa”.

A més, la vicepresidenta ha afegit que “una dona que no estiga ben informada i haja pogut organitzar-se en una associació o estar secundada per algun recurs específic, es pot sentir aïllada de diferents formes, tindre dificultat per a reconéixer-se com a subjecte de violència masclista, veure's abocada a suportar convivències obligades, viure amb por constant, sentir-se en perill en múltiples ocasions i lamentablement això ens porta a una extensa casuística difícil de resumir”.

Davant aquesta situació, Puerta ha assenyalat que “el silenci en cap cas ajudarà a eliminar agressions de qualsevol índole”. “Per això es fa imprescindible que totes i tots continuem combatent la violència masclista. Però no es pot fer en soledat, és necessari l'acompanyament professional, i és importantíssim informar bé a les dones de tots els recursos dels quals disposen, que sàpien que no estan soles”.

En aquest context, la vicepresidenta ha reiterat que l'àrea d'Igualtat de la Diputació de Castelló es compromet a facilitar la formació al personal tècnic i polític d'entitats locals, amb independència de l'àrea, en el coneixement, la prevenció i l'erradicació de la violència de gènere i masclista, tenint en compte el principi d'interseccionalitat i les característiques concretes del medi rural.

Intervencions

En l'acte d'inauguració també han intervingut la vicerectora primera de la UNED, Rosa María Martín, i la coordinadora cap de les Oficines d'Atenció i Denúncies de Violència de Gènere de la Policia Nacional en la Generalitat Valenciana per a la Comunitat Valenciana, Pilar Bojó. Així mateix, les jornades han comptat amb una conferència a càrrec de la representant de Cermi, Maite Gallego, per a analitzar l'impacte de la violència de gènere en les dones amb discapacitat; i la conferència ‘Les arrels de l'agressivitat i la violència’ a càrrec de la professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Guillazo.

També s'ha celebrat una taula redona titulada ‘Combatre la violència masclista des del teixit associatiu’ que ha abordat experiències a càrrec de representants de les associacions i col·legis professionals, i una ponència de conclusions a càrrec de la cap del departament d'Igualtat de la Diputació de Castelló, Ana Portal.