La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

+ Paratges

+ Paratges
21 de Gener de 2017

Diputació valorarà el patrimoni natural de 21 municipis de la província

21 de gener. La Diputació de Castelló treballarà per a valorar el patrimoni natural de 21 municipis de la província. A través de la campanya '+ Paratges'. El Govern provincial revalidarà la seua aposta per la divulgació del patrimoni provincial per mitjà de la promoció d'aquells paratges naturals la gestió i competència dels quals és dels ajuntaments que els protegeixen i conserven.

El diputat de Medi Natural, Antonio Cases, ha insistit en la importància d'un projecte que, en col·laboració amb els propis consistoris i agents locals, “ens permetrà divulgar les xicotetes joies naturals que conformen el ric i valuós patrimoni natural que atresora Castelló. Es tracta tots ells de racons plens d'encant on conviuen en harmonia els usos públics amb la conservació, la tradició amb la naturalesa i, en definitiva, la biodiversitat natural amb la diversitat cultural, perfectes exemples de l'ús sostenible que des de Diputació volem promocionar culturalment i turística”.

Per a això, el projecte '+ Paratges' contempla l'elaboració d'una guia dels 21 paratges amb una informació fàcil i atractiva que invite a visitar-los i en la que, ha explicat Cases, “es podrà conéixer de primera mà l'essència d'aquestos llocs naturals i la seua empremta a la localitat que els alberga”.

En aquest sentit, el diputat responsable ha ressenyat que “la singularitat, valor i certesa del projecte” resideix en la participació ciutadana i d'altres actors locals que de forma directa o indirecta mantenen una relació amb aquestos espais. “D'aquesta manera -ha afirmat Cases- a l'hora de la seua elaboració ens van a aportar informació que no podem trobar per altres mitjans, donant-li al projecte un valor afegit amb la implicació i percepció social de les persones que fan ús d'aquestos territoris”.

Reunions amb agents locals

Amb aquesta màxima, el diputat de Medi Natural ha iniciat una ronda de reunions al llarg dels 21 municipis a fi d'informar sobre el projecte, “sol·licitant la implicació i col·laboració dels ajuntaments i alhora detectant les actuals necessitats d'aquestos espais naturals”.

Respecte d'això, Cases ha destacat que “les trobades realitzades fins a la data han tingut molt bona acceptació per part dels municipis, amb els que es mantindrà una contínua col·laboració fins a la finalització i edició de la guia, que es presentarà en una jornada provincial”.

Els paratges naturals a incloure en la guia són els següents:

?El Castell, Atzeneta del Maestrat.

?L'Esperanza, Segorbe.

?Peñaescabia, Bejís.

?El Pozo Junco, El Toro.

?La Torrecilla-Puntal de Navarrete, Altura.

?El Mollet, Sant Joan de Moró.

?Sant Miquel, Vilafamés.

?Rosa, Vilafranca.

?Racó del Frare, Sant Mateu.

?La Mola d'Ares, Ares del Maestrat.

?El Rivet, Benassal.

?La Devesa, Soneja.

?Clot de la Mare de Déu, Borriana.

?L'Estany, Nules.

?Rambla de Cellumbres: Castellfort, Cinctorres i el Portell de Morella.

?La Mola de la Vila, el Forcall.

?Ermita de la Magdalena, Castelló.

?Bovalar de Sant Jordi, Sant Jordi.

?Pereroles, Morella.

?El Castell de Arenós, la Pobla d'Arenós.

?Serra del Puig, Vinaròs.