Municipis Turístics de la província

Municipis Turístics de la província
14 d'Agost de 2023

El vicepresident Andrés Martínez inicia una ronda de visites als municipis que ostenten la declaració conforme al nou Estatut del Municipi Turístic. Les primeres reunions s'han celebrat als Ports “amb la finalitat de vertebrar turísticament una comarca tan important per a la província”, ha declarat Andrés Martínez.

Castelló, 13 d’agost de 2023

El vicepresident responsable de l'àrea turística de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, ha iniciat una ronda de visites als municipis que ostenten aquesta declaració conforme al nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

Els Ports ha sigut la primera comarca en la qual ha fet parada el vicepresident de la Diputació de Castelló per a reunir-se amb alcaldes i empresaris de les localitats que ostenten la declaració i intercanviar amb ells impressions i propostes “amb la finalitat de vertebrar turísticament una comarca tan important per a la província”, ha expressat Andrés Martínez.

Així, en primer lloc el vicepresident s'ha reunit amb l'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, amb qui ha comentat la imminent arribada del “Anunci” del 55é Sexenni de Morella que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d'agost.

La ronda de visites ha continuat per Forcall on, en companyia de l'alcalde Santi Pérez, el vicepresident ha visitat l'emblemàtic edifici propietat de la Diputació de Castelló, el Palau dels Osset, per a comprovar el funcionament i necessitats del mateix després de la recent reobertura. Finalment Andrés Martínez s'ha traslladat a la localitat de Cinctorres i, acompanyat de l'alcaldessa Mireia Mestre, ha visitat el Palau dels Sants Joans, lloc que albergava el Museu dels Dinosaures, i que es troba en plena fase de remodelació.

El vicepresident responsable de l'àrea turística té previst visitar tots els municipis declarats turístics “i reforçar així tot el nostre suport a aquestes localitats que contribueixen al fet que la província de Castelló siga referent en turisme de qualitat, sostenible, inclusiu”, ha afegit Andrés Martínez.

En concret, els municipis turístics declarats amb la nova regulació de la província de Castelló ascendeixen a 23, i són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Borriana, Altura, Navajas, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Villahermosa del Río, Traiguera, Càlig, Benassal i Forcall. Tots ells són municipis que han acreditat el compliment d'uns requisits concrets tant quantitatius com qualitatius, i referents a població turística, places d'allotjament turístic, quilòmetres de platja litoral o continental, recursos turístics i importància del turisme en l'economia local.

A més de les reunions previstes en els municipis que ostenten aquesta acreditació, el vicepresident continua amb la ronda de contactes amb els agents implicats en el sector turístic per a atendre les seues demandes i necessitats per a, com abandera la primera presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, aconseguir una institució pròxima i àgil “i aconseguir elaborar un full de ruta turístic per als pròxims quatre anys ambiciosa i completa per a potenciar la província com una destinació turística a nivell nacional i internacional”, ha finalitzat Andrés Martínez.