La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Moliner traslladarà al Comissari europeu d'Energia les reivindicacions del sector ceràmic

Moliner traslladarà al Comissari europeu d'Energia les reivindicacions del sector ceràmic
24 d'Abril de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, traslladarà al Comissari europeu d'Acció pel Clima i l'Energia, Miguel Arias Cañete, la veu del sector ceràmic de la província

24 d'abril de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, traslladarà al Comissari europeu d'Acció pel Clima i l'Energia, Miguel Arias Cañete, la veu del sector ceràmic de la província. Així, el president castellonenc es reunirà demà a Brussel·les amb el comissari per a recolzar al sector en les seues al·legacions presentades a l'esborrany del Pla nacional integrat d'energia i clima (PNIEC) del Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern d'Espanya referents a la cogeneració energètica.

Moliner ha assegurat que “portem la veu de Castelló a Brussel·les perquè es tinga en compte la visió i les preocupacions d'un sector clau per al futur de la nostra província, un sector que vol continuar sent emblema de la competitivitat industrial i principal motor generador d'ocupació als nostres municipis”.

En aqueix sentit, Moliner ha assenyalat que “la nostra indústria ceràmica té una bona part de la seua activitat pivotant entorn de la cogeneració. Bona part dels llocs de treball pivoten entorn de la rendibilitat que presta la cogeneració, i la intenció del Govern de tancar les cogeneracions afecta de forma molt violenta al sector ceràmic”.

Cal tindre en compte que no és habitual que un comissari es reunesca amb un representant provincial, quelcom que el president Moliner ha agraït. “Vaig demanar aquesta reunió i de forma excepcional i inusual un comissari europeu es reunirà amb un representant provincial, així que com demà tinc aquesta reunió aprofitaré aquesta oportunitat per a demanar que la Unió Europea òbriga un espai de negociació on els sectors implicats puguen opinar i defendre les seues postures. Caminarem cap aqueix objectiu de les energies renovables però aqueixa transició ha de fer-se de forma sostenible i no afectant tan rotundament a la rendibilitat d'un sector tan important com el ceràmic”.

Cal tindre en compte que és la primera vegada que un comissari europeu s'interessa específicament per aquesta qüestió que tant preocupa el principal sector industrial de la província i que la reunió amb el president Moliner es produeix en un moment molt oportú, en tractar-se encara d'un esborrany i no una legislació o normativa definitiva.

Defendre els interessos de Castelló a Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló l’ha portat a mantindre constant la seua defensa dels interessos de la província de Castelló, també a la Unió Europea. Així, ja siga com a president al seu dia del principal lobby europeu de províncies Partenàlia i ara a través de l'oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern provincial manté obert de forma permanent un canal d'informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d'alguna manera la província de Castelló.