La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner reforça el seu compromís amb la seguretat

Moliner reforça el seu compromís amb la seguretat
7 de Març de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reforçat el seu compromís amb la millora de la seguretat i l'atenció d'emergències com a eix estratègic del Govern provincial

7 de març de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reforçat el seu compromís amb la millora de la seguretat i l'atenció d'emergències com a eix estratègic del Govern provincial. Així, en el desenvolupament de la jornada de gestió que ha clausurat avui al Palau Provincial l'Assemblea Nacional de Consorcis i Associacions de Bombers ConBe Moliner ha defés la millora contínua en la prevenció i infraestructures per a evitar les emergències o, si és el cas, millorar al màxim la seua atenció.

Moliner ha assegurat davant representants de consorcis de bombers de tota Espanya que “la nostra província compta amb totes les singularitats necessàries com a territori per a oferir una visió de les emergències absolutament global des de tots els àmbits. I em consta que des d'aquest fòrum sempre des del consens enfoqueu aqueixa visió tècnica que siga un permanent procés de millora en la capacitat que tenim com a administracions, com a consorcis, per a prestar el millor servei a les emergències”.

Quant a la necessitat de contínua millora en els procolos de bombers, Moliner s'ha mostrat convençut que “estem en l'àmbit de les disciplines tècniques, el de les emergències, en el que és més necessari que mai estar permanentment innovant, amb una actualització tècnica permanent. Així ens ho recorda l'actualitat quotidiana, com aqueixos reptes enfront d'emergències requereixen d'una actualització tècnica permanent”.

En aqueix sentit, Moliner ha posat en valor “l'heroïcitat que la ciutadania percep en la vostra resposta a les emergències, que per a vosaltres és part del vostre treball quotidià, i tindre fòrums com aquest a través del què continuar millorant la nostra capacitació tècnica és una molt bona notícia. Des de la Diputació vam voler fa uns mesos convocar el I Congrés Internacional d'Emergències, vam poder aprendre molt d'experiències d'altres llocs del planeta, i l'investigar i aplicar la ciència i la tècnica com a instrument de millora ha de ser un dels reptes de la resposta a emergències. Quan més protocolaritzats estiguen els procediments d'actuació, millor, com més puguem aplicar la tècnica a la resposta d'emergències, millor servei estarem prestant a la societat”.

El president ha assenyalat a més que aquesta assemblea a Castelló es correspon amb el convenciment des del Govern provincial de voler dotar el Consorci Provincial de Bombers amb els millors mitjans per a prestar el millor servei.

I és que des d'ahir el Palau Provincial de Castelló s'ha convertit en l'epicentre nacional de la millora en l'atenció d'emergències en acollir l'Assemblea Nacional dels Consorcis i Associacions de Bombers ConBe. Així, professionals de 12 consorcis de tota Espanya han compartit la seua experiència per a continuar millorant els procediments en l'atenció de les emergències als 2.500 municipis en què presta servei aquest col·lectiu.

En l'assemblea han participat responsables dels consorcis de Múrcia, Castelló, Màlaga, Còrdova, Guadalajara, A Coruña, València, Toledo, Alacant, Conca, Huelva i Pontevedra.

En la sessió d’avui s'ha procedit a l'aprovació dels pressupostos de l'associació, així com a l'activació d'una ambiciosa campanya de prevenció i autoprotecció adreçada a la població escolar com a públic objectiu prioritari.

Portaveu dels consorcis

Cal assenyalar que l'associació ConBe actua també com a portaveu dels interessos dels consorcis associats. Entre els més recents èxits, Conbe ha aconseguit, junt amb altres associacions i col·lectius, que el Govern haja autoritzat la incorporació dels rotatius blaus als vehicles dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament, que fins ara només podia usar el color groc interlocutòria. Un canvi que es tradueix en més seguretat per a la conducció i una resposta més àgil davant les emergències.