Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner reconeix amb l'Alta Distinció de la Província la Cambra de Comerç

Moliner reconeix amb l'Alta Distinció de la Província la Cambra de Comerç
7 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló concedirà l'Alta Distinció de la Província a la Cambra de Comerç per la seua contribució econòmica i social a la província durant els seus 118 anys de trajectòria al costat del sector empresarial, en el seu compromís amb el desenvolupament i progrés de Castelló

7 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló concedirà l'Alta Distinció de la Província a la Cambra de Comerç per la seua contribució econòmica i social a la província durant els seus 118 anys de trajectòria al costat del sector empresarial, en el seu compromís amb el desenvolupament i progrés de Castelló. Per la seua banda, Pablo Herrera, Salvador Vicent Martínez 'Yunke', Sebastián Albella i les Germanes de la Mare de Déu de la Consolació de l'Hospital Provincial seran distingits el pròxim 23 de març amb el mèrit dels Esports, les Arts, Innovació i Solidaritat respectivament. Així ho ha anunciat aquest matí el president provincial, Javier Moliner, després d'acordar-ho els cinc grups polítics en Junta de Portaveus.

"Fa cinc anys que vam donar vida a aquests premis amb un objectiu clar: mostrar-li al món aquelles històries de què ens sentim orgullosos i que representen els valors humans que han fet gran aquesta terra. Hem premiat l'esforç, la trajectòria, el talent, la solidaritat i la creativitat d'aquelles persones i institucions que amb el seu treball han fet de Castelló un lloc millor per a viure. Alguns són noms coneguts internacionalment, altres són anònims, i tots ens fan sentir admiració pel que som i fem”.

El president de la Diputació també ha insistit especialment en que "donarem el merescut reconeixement dels castellonencs a aquestes persones i institucions, però també aprendrem amb l'exemple i fonamentarem amb aquests valors una província de futur i d'oportunitats, més orgullosa de la seua gent i de les seues 135 identitats”.

Alta Distinció – Cambra de Comerç de Castelló

"La cinquena Alta Distinció de la Diputació de Castelló recau en una corporació líder en el seu àmbit d'actuació, una corporació que representa més de 43.000 empreses de totes les grandàries i sectors. En els seus 118 anys de trajectòria ha exercit amb èxit les seues comeses de fomentar la creació, consolidació i desenvolupament de les empreses, contribuint al desenvolupament de la nostra província”.

Cal tindre en compte que a més de ser font d'informació i assessorament de les empreses durant tota la seua trajectòria des de 1901, la modernització de la corporació a les noves necessitats de l'empresariat, la seua aposta per la promoció de la gestió del coneixement, la innovació i les noves tecnologies són factors que sumen encara més valor al seu reconeixement.

“L'Alta Distinció reconeix aquesta trajectòria al costat de l'empresariat i del progrés, però també reconeix els valors que desprén liderant l'esperit inconformista i emprenedor de la nostra gent. Un coratge i un inconformisme que ens permet obrir-nos al món i liderar sectors que avui juguen un paper fonamental per a la nostra terra. Així, l'Alta Distinció reconeix tots aquests valors i mèrits acumulats des del seu naixement i en nom seu la seua presidenta, una dona exemple de valentia, de lluita i talent com és Lola Guillamón. Una dona que s'ha hagut d'obrir pas en un món de corbates però a la que mai li ha tremolat el pols. La Cambra de Comerç ha estat, és i serà artífex del progrés econòmic d'aquesta terra”, ha indicat el president.

Mèrit a les Arts – Salvador Vicent Martínez 'Yunke'

"El mèrit a les Arts reconeix la capacitat d'un castellonenc per a fer somiar amb la seua màgia a xiquets i xiquetes i majors de tot el món. El talent, esforç i capacitat de Salvador Vicent Martínez, 'Yunke', són els valors que reconeix aquesta Distinció Províncial, un castellonenc que somia en gran i que ens fa somiar en gran, una persona que amb molt esforç ha aconseguit perfeccionar els seus treballs fins a ser un dels il·lusionistes més reconeguts i admirats del món”.

Entre els reconeixements internacionals citats pel president en la trajectòria de 'Yunke', destaquen els campionats mundials de màgia Mandrake´s d'Or, la menció d'Honor de la Família Reial de Mònaco o el Premi Mundial de la Màgia Oracle d'Or.

Mèrit Esportiu - Pablo Herrera Allepuz

La medalla al mèrit esportiu recau en Pablo Herrera Allepuz, l'esportista olímpic castellonenc amb més participacions en Jocs Olímpics i amb uns dels millors palmarés internacions: Medalla de plata en els Jocs Olímpics d'Atenes 2004. Campió en el World Tour de Lianyungang (Xina)’ 04, 2n lloc en el Grand Slam de Marsella de França’ 09,  5é lloc en el Campionat del Món de Stavanger Noruega’ 09. A més d'haver xafat l'arena de les platges dels 5 continents amb el seu impecable joc.

Amb 20 anys va ser Campió del Món Sub 21. La seua altura i la seua força van ser i són elements clau per als seus èxits, però també el seu treball i tenacitat.

Tal com ha destacat el president, “reuneix els valors de l'esforç, el sacrifici, la humilitat i qualitat humana i esportiva en cada una de les seues accions, uns valors a l'altura del seu geni, talent i coratge”.

Mèrit Innovador – Sebastián Albella Amigo

La Distinció Provincial al Mèrit Innovador reconeix Sebastián Albella Amigo per la seua trajectòria professional com una de les principals autoritats de l'economia espanyola.

Advocat de l'Estat des de 1984, cap de l'Assessoria Jurídica de la Direcció General Tresor i Política Financera entre 1986 i 1988. Redactor de la Llei del mercat de valors, primer secretari del Consell i responsable dels serveis jurídics de la CNMV (1988-1991). Membre del Comité Consultiu de la CNMV. Assessor jurídic de l'Asociación Española de Banca (AEB) i membre del Comité Jurídic de la Federació Bancària Europea.

També destaca la seua trajectòria en organismes europeus, membre d'ES-ME (European Securities Markets Expert Group, comité d'experts en mercat de valors de la Comissió Europea), del Comité Executiu i de la Junta de Supervisors de l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA), del Consell de l'Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO) i del Comité permanent d'implementació de normes del Consell d'Estabilitat Financera (FSB). És el primer castellonenc que presideix des de 2016 la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

“És un castellonenc que ha fet servir la seua professió i vocació per a ajudar a construir una societat més justa i amb més oportunitats. Fruit dels seus valors, del seu inconformisme i integritat professional, ha anat escalant llocs directius en l'empresa privada i l'Administració pública fins a convertir-se en unna de les principals autoritats de l'economia espanyola”.

Mèrit Solidari – Germanes de la Mare de Déu de la Consolació de l'Hospital Provincial

“La Distinció al Mèrit Solidari vol reconéixer les monges de la Mare de Déu de la Consolació de l'Hospital Provincial pel seu servei impagable a la societat castellonenca des de 1860 a través de la fe, l'atenció emocional i el donar esperança a milers de castellonencs quan més ho necessitaven. Perquè el seu treball engrandeix una província com la nostra que necessita créixer en valors com els que aquestes germanes representen”.

Entre els mèrits anomenats pel president, la humanitat, solidaritat i carisma de consolació, per la seua labor durant segle i mig en què han acompanyat centenars de malalts donant humilitat, afecte i proximitat. També l'haver impregnat l'Hospital Provincial del seu carisma i dotar-lo d'una personalitat pròpia reconeguda pel seu excel·lent tracte al pacient.

Cal recordar que aquests reconeixements seran ratificats per la Comissió de Transparència de la Diputació de Castelló i la seua aprovació definitiva es realitzarà en el Ple del 19 febrer. S'entregaran en el solemne acte del Dia Oficial de la Província el 23 de març.