La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner recolza el sector citrícola de la província

Moliner recolza el sector citrícola de la província
19 de Novembre de 2018

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat avui una empresa citrícola per tal de conéixer en primera persona la marxa de la campanya que genera entorn de 60.000 llocs de treball a la província de Castelló, tant en el camp com en els magatzems i comercialitzadores.

19 de novembre de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat avui una empresa citrícola per tal de conéixer en primera persona la marxa de la campanya que genera entorn de 60.000 llocs de treball a la província de Castelló, tant en el camp com en els magatzems i comercialitzadores. Amb això, Moliner ha mostrat el suport del Govern provincial a un sector clau de l'economia castellonenca, també des de la preocupació de l'afecció que puga tindre la climatologia d'aquestes últimes setmanes de pluges en la campanya.

“Avui estem en una empresa del sector de cítrics en un moment de plena campanya mostrant també la preocupació del Govern provincial amb la situació que viu el món de la citricultura, més amb les incidències climatològiques que hem viscut en aquestes últimes setmanes i que estan dificultant la collita, i en alguns casos espatlant part de la fruita”.

Així, Moliner ha assegurat que “des d'aqueixa preocupació, i també implicats en la necessitat d'apostar per un sector que té molt a dir en el futur de la nostra terra, un sector que avui encara es reivindica com una de les grans fonts de creació d'ocupació de la província i que entenem que en el futur cada dia hem de lluitar més per a fer-lo competitiu i aconseguir que puguem llançar el nostre producte estrela, la clementina, a tots els mercats del món”.

Una aposta per la importància de la citricultura a la província que, en opinió del president, “ha de fer viable la presència de personal en els magatzems, fent viable la presència en el camp arreplegant la fruita, fent viable també que aqueixos xicotets productors i propietaris puguen traure una rendibilitat d'un sector agrari que ha estat el bressol de la nostra riquesa i que confiem plenament que puga seguir sent-ho en el futur”.

Suport transversal a la citricultura

La citricultura és la que protagonitza el suport que la Diputació de Castelló presta al sector primari provincial per l'important pes que concentra en l'ocupació i en l'activitat del sector primari als municipis de Castelló.

Tant és així que el suport de la Diputació al cítric és transversal des de totes les seues actuacions: des de la marca de producte Castelló Ruta de Sabor promociona el consum de cítrics de la província, però també va de la mà dels exportadors a Fruit Logística a Alemanya per a ajudar-los a vendre de la millor forma els nostres cítrics al món, està al costat dels citricultors a través de convenis com el que manté amb FEPAC i amb la Unió de Llauradors per a continuar fent d'aquesta activitat una via de futur per a les pròximes generacions de la província.

“Estem molt orgullosos dels nostres orígens i treballarem de la mà de tots els agents implicats en la cadena de producció per a continuar impulsant el seu consum i el benefici que d'ell es deriva als pobles de la província”, ha conclòs el president.

I és que cal recordar que el cultiu de cítrics suposa una extensió aproximada de 36.718 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de cultiu de regadiu que té la província.