Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner reclama al Govern un tracte just per al sector citrícola

Moliner reclama al Govern un tracte just per al sector citrícola
12 de Febrer de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reclamat avui al Govern d'Espanya un tracte just per al sector citrícola i que li aporte ajudes com fa amb altres sectors agroalimentaris del país perquè se'l tracte en igualtat de condicions

6 de febrer de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reclamat avui al Govern d'Espanya un tracte just per al sector citrícola i que li aporte ajudes com fa amb altres sectors agroalimentaris del país perquè se'l tracte en igualtat de condicions.

“Demanem un tracte just, que igual que passa amb altres productes per als que el Govern llança campanyes de promoció, com ocorre amb exemples com el plàtan, el vi i altres productes del sector agroalimentari, també ho faça amb les millors clementines del món, que són les de la nostra terra i que es mereixen un tracte just. Es mereixen que se'ls tracte igual que a altres, es mereixen no tindre un ministre que acusa el sector, els productors, els agricultors de ser els culpables de la situació que estan vivint”.

El president ha realitzat aquestes declaracions en la fira Fruit Logística de Berlín, el gran aparador comercial hortofructícola d'Europa on es troba recolzant el treball comercial del sector provincial.

“Tot el sector agrari del nostre país està rebent ajudes per part del Ministeri, està rebent plans de competitivitat, ajudes i eines que li permeten ser cada vegada millors i més capaços de defendre un preu que és just respecte a la qualitat que s'ofereix. Només demanem això. Que se'ns tracte com als altres, que no se'ns maltracte i que no s'acuse el sector, els productors i els agricultors, de quelcom en el que ells no tenen res a veure i que mereixen, com estem fent avui, que totes les institucions estiguem al seu costat ajudant-los a què en el millor aparador del món puguen vendre els seus productes”.

Una petició d'ajuda a què també ha fet referència el president d'Asociex, Jorge García, avui des de l'estand que l'associació té en la fira amb la col·laboració de la Diputació. “Demanem ajuda perquè pensem que el sector la necessita en aquest moment i les reivindicacions són que almenys tinguem, ja que som membres d'un club que és la UE, algun avantatge respecte als que no ho són. Que els nostres competidors com són el Marroc, Egipte, Turquia i Sud-àfrica tinguen un control efectiu dins de la Unió Europea”.

Liderant el suport institucional al sector citrícola castellonenc

La col·laboració de la Diputació amb Asociex, amb 30.000 euros per a recolzar la seua labor comercial en Fruit Logística, forma part del suport institucional del Govern provincial a aquest sector tan important per a l'economia provincial i del què depenen milers de famílies castellonenques.

D'acord amb aquest suport i compromís amb la citricultura de la província, la Diputació de Castelló recolzarà el sector provincial amb una inversió de 190.000 euros en 2019 per a millorar la competitivitat del sector a la província de Castelló, de la mà de col·lectius com Asociex, FEPAC-ASAJA i la Unió de Llauradors.

Cal tindre en compte que la campanya citrícola genera milers de llocs de treball a la província de Castelló, tant en el camp com en els magatzems i comercialitzadores. A més, el cultiu de cítrics suposa una extensió aproximada de més de 36.000 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de cultiu de regadiu que té la província.

Una Diputació útil a la província de Castelló

Tal com ja ocorreguera fa uns dies en Cevisama amb el sector ceràmic, a Madrid Fusión amb el gastronòmic, o dates abans en Fitur amb el turístic, el Govern provincial acompanya aquesta setmana el sector citrícola a Berlín amb l'objectiu d'ajudar a defendre els interessos de Castelló.

I és que, tal com ha assegurat ja altres vegades el president, “un dels objectius de la Diputació de Castelló és generar un entorn amable i favorable perquè les empreses de la província puguen continuar generant prosperitat i futur al nostre territori”.