Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner: “Qualicer és la major aportació al coneixement aplicat del sector ceràmic"

Moliner: “Qualicer és la major aportació al coneixement aplicat del sector ceràmic"

12 de febrer. “Qualicer és la major aportació al coneixement aplicat del sector ceràmic i el gran impuls a la seua competitivitat mundial”. Amb aquestes paraules ha definit el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, la important aportació del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulellet i del Paviment Ceràmic al sector industrial més important de la província en la inauguració de la seua quinzena edició. Cal tindre en compte que la Diputació lidera, amb 50.000 euros en aquest congrés, la inversió provincial en el foment del coneixement i la innovació per a millorar la competitivitat ceràmica.

“Avui cal posar en valor la capacitat que ha suposat per a la competitivitat del sector ceràmic el nínxol de coneixement que s'ha generat entorn d'ell. El treball, moltes vegades silenciós, d'instituts tecnològics, de càtedres, de centres universitaris, i el far que han suposat les 15 edicions de Qualicer han estat sens dubte la major aportació al coneixement aplicat que el sector haja pogut tindre i un avantatge competitiu enfront d'altres països”, ha indicat el president.

En aquest sentit, Moliner ha insistit en el fet que “tot el món intenta fabricar producte ceràmic, però pocs tenen la capacitat de generar fòrums de coneixement aplicat com el que avui ens ha portat ací. I avui de poc serveixen les teories abstractes, en ple segle XXI necessitem compartir el coneixement que generem i necessitem poder aplicar-lo tot perquè siga útil per a la competitivitat de les nostres empreses”.

En la seua intervenció, el president provincial ha destacat el suport incondicional de la Diputació de Castelló a la Cambra de Comerç i al Col·legi d'Enginyers Industrials en la celebració d'aquest fòrum mundial, que atrau 600 professionals de 21 països per a “llançar junts el missatge d'una societat que vol que el sector ceràmic siga un sector de futur i que té absolutament clar que aquest futur s'ha d'escriure com es porta escrivint des dels últims 30 anys amb la literatura que Qualicer genera, amb el camí que Qualicer marca. Amb aquestos desenvolupaments que avui són una ponència i dins de poc de temps acabaran sent oportunitats de mercat, oportunitats laborals i oportunitats de competitivitat per a les nostres empreses. Mostrem el màxim i incondicional suport del Govern provincial perquè Qualicer continue sent motiu d'alegria per al nostre sector ceràmic”.

Cal assenyalar que són diverses iniciatives de la Diputació les que ocupen bona part del programa del congrés que es desenvolupa fins demà en la Cambra de Comerç de Castelló, especialment en el que té a veure amb el seu programa informàtic Solconcer i les iniciatives per a fomentar l'ús de ceràmica en aplicacions urbanes.

Balanç excel·lent de Cevisama

En la seua intervenció inaugural, el president de la Diputació ha destacat el bon comportament que ha registrat el sector durant la passada edició de la fira Cevisama.

“Venim encara amb els ecos del que va ser la setmana passada la fira Cevisama, una fira a ulls de tot el món de batre rècords en el quantitatiu i que va generar expectatives francament falagueres en el qualitatiu”.

Així, Moliner ha assenyalat que “el fet de poder percebre que més països del món, que més prescriptors d'aquestos països tenen interés en el nostre sector, veure com cada vegada som capaços de fabricar més i millors taulellets, que cada vegada som capaços de dotar de més valor la component d'innovació en la nostra capacitat productiva és una excel·lent notícia. I més ho és el veure com és reconegut pels mercats batent rècords de vendes a l'exterior”.