Moliner posa en marxa ja el pla provincial per a combatre els mosquits

Moliner posa en marxa ja el pla provincial per a combatre els mosquits
22 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló ha posat en marxa ja el Pla Provincial de Tractaments contra els Mosquits amb una inversió de 1.050.000 euros

22 de gener de 2019. La Diputació de Castelló ha posat en marxa ja el Pla Provincial de Tractaments contra els Mosquits amb una inversió de 1.050.000 euros. El Grup Socialista, Compromís, Ciutadans i Castelló en Moviment s'han abstingut en la votació de la modificació pressupostària que fa possible aquest pla tan reclamat pels municipis. Amb aquesta ambiciosa inversió, el Govern Provincial lidera l'actuació supramunicipal contra aquesta problemàtica que tant ha afectat la província i es torna a posar al costat dels municipis per a donar solució a les seues necessitats encara que les competències no li corresponen, prioritzant la millora de la qualitat de vida de tot el veïnat de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “s'ha demostrat clarament que, de no haver-hi una actuació conjunta supramunicipal i amb capacitat contundent, el problema dels mosquits serà molt difícil de solucionar. Des de la Generalitat ens han traslladat que ells no podien traure aqueix contracte, els hem comunicat que ho traiem nosaltres per a donar una resposta conjunta supramunicipal i contundent. Perquè la Diputació, gràcies a tindre una situació econòmica solvent, pot abordar des d'un àmbit supramunicipal la solució d'aquest problema que s'ha convertit d'un temps ençà en una preocupació permanent per a la ciutadania i evidentment per a les alcaldies”.

Amb aquesta important iniciativa, la Diputació pren les regnes dels tractaments contra els mosquits per a solucionar el problema de les plagues i procurar que no es repetesca la situació del passat any per la qual la província va tindre un seriós problema no sols de salut pública sinó també amb afecció a la seua imatge com a destinació turística.

Cal recordar que davant d'aquest greu problema, el Govern provincial des del primer moment es va posar a disposició dels ajuntaments i de la Generalitat, administració competent en matèria de Sanitat, per a aportar en la busca de solucions. Així, Moliner ja va plantejar en la seua primera trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, al setembre de 2015, la necessitat d'articular un pla provincial contra els mosquits junt amb altres quatre plans que responien a les necessitats prioritàries de la província de Castelló en matèria de transport, turisme, massa forestal i ocupació. Durant aquest temps, la Diputació ha posat en marxa una campanya de prevenció, assumit labors de coordinació entre municipis, manté una convocatòria dins del Pla Castelló 135 i ha estat oferint assistència tècnica als ajuntaments.

Fins a nou acords unànimes a favor dels interessos de la província

Al marge de votacions concretes com ha ocorregut amb el tractament contra els mosquits, el Ple de la Diputació ha estat protagonitzat per les unanimitats polítiques, reafirmant-se amb això la política de consensos que lidera el president provincial, Javier Moliner, al capdavant del Govern de la Diputació i la intenció del qual és mantindre-la fins al final de la legislatura, com ja va anunciar el passat cap de setmana.

Així, han sigut un total de nou punts del Ple els que han eixit avant amb el vot unànime de tots els grups polítics: la moció per a exigir que el Govern complete l'autovia A7, l'aprovació de les bases del Pla Castelló 135 pel què la Diputació inverteix 12,4 milions d'euros a tots els municipis de la província; la pròrroga en l'actuació en la carretera de la Pobla de Benifassà; la cessió gratuïta de propietat a l'Ajuntament de Morella de l'edifici Colomer Zurita; la modificació de plantilla i la RPT de personal de la Diputació; Declaració institucional pel compliment del pacte d'Estat contra la violència de gènere; regulació i activació del Taxi Rural amb Finalitats Mèdiques; moció per a avançar les ajudes a la desocupació agrària, i moció per a un servei ferroviari just i adaptat.

Abanderant el treball per revertir la despoblació

El treball de la Diputació contra la despoblació ha sigut també una constant en el desenrotllament del Ple. El president Moliner ha assegurat que “aquesta Diputació està sent la més rural de la seua història, perquè tenim precisament com principal comesa revertir aqueixa despoblació que afecta bona part del nostre territori. Totes les comissions de treball d'aquesta casa tenen el treball contra la despoblació com constant. Tots els diputats treballen des de les seues àrees per generar més oportunitats al món rural de la nostra província. Hem de continuar abanderant aqueix treball que ens ha portat a ser pioners en moltes mesures que hem pres”.

En aqueix sentit, Moliner ha incidit que “hem de véncer la voluntat individual d'anar-se'n del poble, generant territoris competitius i posant en valor el rural, allunyant-nos de discursos resignats i laponianos. Castelló té possibilitats de revertir la seua despoblació perquè l'interior té en la seua mateixa província una zona pròspera i poblada i continuarem treballant per aconseguir-ho”.