La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner: “Les administracions hem de crear un marc de possibilitats"

Moliner: “Les administracions hem de crear un marc de possibilitats"
22 de Maig de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en l'acte d'inauguració del XXII Congrés Internacional deTurisme Universitat -Empresa, organitzat per la Universitat Jaume I amb el lema ‘Turisme eres tu'

22 de maig de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en l'acte d'inauguració del XXII Congrés Internacional deTurisme Universitat -Empresa, organitzat per la Universitat Jaume I amb el lema ‘Turisme eres tu: el valor de les persones’ per a posar en valor que “les administracions contribuesquen a generar un marc de possibilitats”. En aqueix sentit, Moliner ha explicat que “tenim el potencial de sumar-li molt valor a l'oferta tradicional de costa si mirem al nostre interior, si sabem aprofitar aqueixa dualitat màgica que té el nostre territori amb costa i muntanya. Devem entre tots generar un marc de possibilitats perquè el turisme xoca massa vegades amb normatives molt fèrries en tots els àmbits que dificulten fer quasi qualsevol cosa”.

És per això que Moliner ha demanat a totes les persones participants en el congrés que “reflexionen per a crear entre tothom un ecosistema que faça possibles les coses, des del respecte absolut, des de la sostenibilitat absoluta, des d'una concepció de models en què tot el món tinga possibilitat d'opinar, però que les coses siguen possibles, elements facilitadors que facen que de veritat puguem creure en un turisme d'alt valor afegit i que siga capaç de convertir aqueixa indústria de la felicitat en un dels pilars estructurals de promoció d'aquesta terra i de futur per a la nostra gent”.

Cal assenyalar que la Diputació col·labora amb la UJI per al desenvolupament d'aquest congrés amb una aportació de 12.600 euros a través d'un conveni de col·laboració.

Transformar recursos en experiències i productes turístics

En la seua intervenció, el president provincial ha assenyalat la importància vital de transformar els recursos d'un territori en experiències i productes turístics. “Estem en un moment en què la societat ha canviat i, amb això les expectatives, els gustos i les demandes de la gent que formem part d'ella. Aqueixos gustos i demandes ens obliguen a pensar que també en l'oferta turística tenim que reinterpretar aquest nou temps. Hem d'entendre que els recursos no eren suficients, cal ser capaços de transformar els recursos del nostre territori en experiències. Perquè només aquells territoris que són capaços de transformar aqueixos recursos que creuen tindre en experiències acaben triomfant en el turisme. En els últims anys, des del Govern provincial ens hem obsessionat en això i hem avançat molt, però queda molt per caminar”.

És per això que el president ha subratllat que “la persona com a centre d'una experiència d'un motiu o relat turístic. Ho és en la conversió de recursos en producte turístic i ho és en la utilització de les noves tecnologies. Avui la visió que ens donen les noves tecnologies ens permet no sols concebre la seua aplicació a la via turística com una forma de millorar l'accessibilitat, d'arribar molt més fàcil i directe, sinó com una forma fonamental de sumar-li valor a la pròpia experiència. Crec que aqueix concepte incorporat al propi element turístic ens dóna una oportunitat que aneu a abordar en aquest congrés. Un tema en què tenim molt recorregut per a continuar sent millors”.

Cal assenyalar que Moliner ha tingut unes paraules de record per al catedràtic Diego López Olivares, difunt el passat any i ànima máter del congrés. “Era capaç de sumar persones que pensaven diferent, sempre en positiu i per a participar. Exemple de governança, sempre amb caràcter positiu”.