Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner: “La transmissió del coneixement de la Universitat ha estat una obsessió"

Moliner: “La transmissió del coneixement de la Universitat ha estat una obsessió"
10 de Juny de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat que “aconseguir la màxima transmissió del coneixement de la Universitat a tot el territori provincial ha estat una autèntica obsessió per a aquest Govern provincial”

10 de juny de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat que “aconseguir la màxima transmissió del coneixement de la Universitat a tot el territori provincial ha estat una autèntica obsessió per a aquest Govern provincial”. Així, després de participar com a vocal en el que serà el seu últim Ple del Consell Social de la Universitat Jaume I com a president de la Diputació, Moliner ha volgut destacar el paper estratègic que té la Universitat en el desenvolupament present i futur de la província. Cal tindre en compte que durant els seus vuit anys de president de la Diputació, Moliner ha mantingut un treball continu de la mà de la UJI per irradiar totes les oportunitats que des d'aquesta gran font de coneixement puguen derivar-se a la millora del teixit social, empresarial i abast territorial a la província.

“Si volem que la nostra terra tinga un futur recolzat sobre el coneixement que en la Universitat es genera, hem de mantindre com hem fet durant aquests vuit anys una relació estreta de col·laboració lleial entre la Universitat i la Diputació. Compartim un territori i volem que tot el que s'investiga, tot el que s'aprén a la Universitat es transforme en oportunitats per als nostres pobles i ciutats, i crec que durant aquest temps ho hem aconseguit” ha assenyalat el president.

Cal assenyalar que en aquests moments en què és essencial la transmissió del coneixement entre la Universitat i la societat per a l'adequat desenvolupament econòmic i social, el Consell Social és l'òrgan encarregat que la Universitat i la societat coneguen millor les seues respectives  necessitats i potencialitats, perquè la investigació i els coneixements que la universitat genera puguen, de manera ràpid i eficaç, ser utilitzats per les empreses i per la societat en general.

Aliats en el territori

Com a mostra d'aqueixa consolidada aliança en benefici del territori provincial, són diverses les línies de treball estratègic que la Diputació ha dut a terme amb la Universitat aquests anys: el Programa d'Extensió Universitària (PEU), el conveni de col·laboració per al foment de l'activitat cultural a la província, contínues col·laboracions per a fomentar l'ocupació juvenil junt amb la Fundació Universitat Empresa, la posada en marxa de la Càtedra per a l'Estudi de Centres Històrics Diputació de Castelló (amb el projecte Camins del Penyagolosa), i la Biblioteca de les Aules, són altres exemples, així com l'aportació de coneixement científic per part de la UJI al programa Castelló Escenari Esportiu impulsat per la Diputació.