La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner es reuneix amb Afanias en el Centre Ocupacional de Penyeta ja actiu prestant servei al màxim

Moliner es reuneix amb Afanias en el Centre Ocupacional de Penyeta ja actiu prestant servei al màxim
11 de Decembre de 2018

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Penyeta Roja on s'ha reunit amb el president d'Afanias, Héctor Redó, que ja treballa en la formació i atenció de persones amb discapacitat en les instal·lacions del Centre Ocupacional que la Diputació ha cedit a l'associació.

11 de desembre de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Penyeta Roja on s'ha reunit amb el president d'Afanias, Héctor Redó, que ja treballa en la formació i atenció de persones amb discapacitat en les instal·lacions del Centre Ocupacional que la Diputació ha cedit a l'associació. D'aquesta manera, el Govern provincial contribueix que l'Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats (Afanias) puga garantir la millor formació i integració de les persones amb discapacitat, amb una cessió del centre per 30 anys per a donar estabilitat a llarg termini al servei que beneficia centenars de famílies de la província. El president ha recorregut les instal·lacions junt amb Héctor Redó, Francisco Gil i el director del centre, Pablo Vilar, i ha comprovat en primera persona com s'imparteixen els tallers de desenvolupament d'habilitats, hàbits i destreses destinades a aconseguir la capacitació i integració laboral

Moliner s'ha mostrat satisfet perquè, tal com ha assegurat “veu la llum ja el Centre Ocupacional de Penyeta, posant-se en marxa de la mà d'Afanias i amb tota la seua ocupació al màxim, amb 80 places posades al servei de les persones que a través d'aquest centre estan trobant una oportunitat en la seua vida. La labor que fa Afanias, en aquest cas junt amb la Diputació, ha permés que moltes persones amb dificultats no es queden en el camí i que aqueixa eixida puga vindre a través d'unes instal·lacions magnífiques com són les d'aquest centre ocupacional de Penyeta, i que crec que, amb la posada en marxa d'aquest nou recurs, presta el millor servei social a la ciutadania de la província de Castelló que podríem tindre. És un dia d'alegria veure com aquestes instal·lacions es troben plenes de somriures i d'il·lusions de futur, i veure com des del treball que fa diàriament Afanias s'obrin les portes a la il·lusió a moltíssima gent”.

Afanias atén diàriament entre 220 i 250 persones

Cal tindre en compte que la cessió d'aquest centre a Afanías ha permés a l'associació ampliar les seues instal·lacions. En els seus 52 anys de trajectòria, Afanias manté diàriament entre 220 i 250 persones, amb entre 120 i 130 persones contractades. El desplaçament a Penyeta Roja del seu Centre Ocupacional suposa un salt qualitatiu important en l'exercici de la seua labor diària, consolidant Penyeta Roja com un centre de referència a la Comunitat Valenciana.

Cessió a llarg termini per a un servei estable

Amb la cessió a llarg termini, la Diputació salvaguarda aquest important servei que facilitarà la inserció laboral de persones amb discapacitat psíquica i les millores que suposa l'obertura d'aquest centre aquest mateix any per a un total de 80 persones amb discapacitat i les seues famílies. És important per a les famílies tindre la seguretat que aquest servei es va a mantindre en el llarg termini a la província de Castelló, i és per això que el Govern provincial ha decidit ampliar al màxim que contempla la llei aqueixa cessió per a així consolidar aquest centre al servei de la igualtat d'oportunitats de la gent de Castelló.

200.000 euros per a equipar un centre ocupacional de primer nivell

La Diputació ha invertit 200.000 euros per a equipar per complet el centre, adaptant-ho a les necessitats d'Afanias per a prestar un servei de primera qualitat a totes les seues persones usuàries. Tant és així que l'equipament millora aquestes instal·lacions, que compten amb una zona esportiva, una cuina totalment condicionada, menjadors, zona d'oci,  laboratoris, escoles taller amb quatre aules de formació específica per a cursos adreçats a emprar-se en administració, supermercats i jardineria.

Cal recordar que en el Ple de la Diputació del passat mes de juny va haver-hi consens unànime de la corporació provincial per a la formalització de la cessió del Centre Ocupacional de Penyeta Roja a l'Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats.