Moliner defén les províncies europees

Moliner defén les províncies europees
15 de Maig de 2017

El president de Partenàlia firma un conveni Europa-EEUU per a protegir el medi ambient i el seu impacte en el benestar de l'interior

15 de maig. Javier Moliner, com a president de Partenàlia, ha aprofitat la Trobada Política que el major lobby de províncies europees està celebrant des d'aquest matí a Ourense per a defendre les províncies i advocar per la implantació de polítiques en matèria de protecció mediambiental que “generen més i millors oportunitats per a la nostra població, sobretot al món rural”.

Per a això, el president d'aquesta xarxa europea d'administracions intermèdies ha presidit una trobada internacional amb representants dels Estats Units en la què s'ha assentat les bases per a “construir territoris cada vegada més integrats i que siguen capaços de defendre millor els interessos de la seua ciutadania respectant l'entorn i generant mecanismes de governança que tots els dies siguen capaços de guanyar-se el rèdit de la ciutadania a qui representen”.

En aquesta línia, i des del convenciment que “el medi ambient, i la seua atenció, ens brinda un ventall d'oportunitats socials i econòmiques per a millorar la qualitat de vida de la gent que viu a l'interior”, en qualitat de president de Partenàlia Moliner ha firmat un acord Europa-Estats Units per a “sumar recursos en aquest compromís mediambiental”.

Així, el president d'aquesta xarxa internacional de províncies ha rubricat un conveni de col·laboració amb David Levine, president d'American Sustainable Business Council, que engloba 250.000 empreses americanes, i que “permetrà generar sinergies entre Europa i Amèrica per a sensibilitzar les administracions davant la necessitat de promoure principis de sostenibilitat que servesquen per a aprofitar els recursos de l'interior contra la despoblació”.

No en va, tal com ha subratllat Moliner, “les bones pràctiques en matèria mediambiental comporta un major suport al desenvolupament de les zones rurals i crea un escenari de creixement i oportunitats per a les empreses de la zona”.

Reivindicació governs intermedis

Durant la primera jornada de la trobada, que també ha tingut la participació del president de Waterkeeper Alliance, Robert Kennedy, Moliner ha aprofitat per a reivindicar la necessitat de treballar “en la defensa dels governs intermedis locals, ja que som les administracions que, per contacte directe, més s'aproximen a la realitat de la ciutadania”.

Per això, com a president de Partenàlia ha insistit en la necessitat de col·laborar i “que la veu dels que dia a dia vivim la realitat que pateixen els nostres ajuntaments, alcaldies i pobles xicotets s'escolte i que a l'hora de prendre decisions no sols es tinga en compte les grans ciutats, sinó també aquells territoris que som grans per la suma de molts xicotets”.