Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner defén a Brussel·les mesures per a abaixar els costos energètics

Moliner defén a Brussel·les mesures per a abaixar els costos energètics
25 d'Abril de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defés aquest matí a Brussel·les mesures per a abaixar els costos energètics i mantindre els llocs de treball del sector ceràmic

25 d'abril de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defés aquest matí a Brussel·les mesures per a abaixar els costos energètics i mantindre els llocs de treball del sector ceràmic. Ho ha fet en la reunió que ha mantingut amb el comissari europeu d'acció pel clima i l'energia, Miguel Arias Cañete a qui li ha traslladat la preocupació existent a la província entorn de les propostes que planteja el Govern d'Espanya en l'esborrany del Pla nacional integrat d'energia i clima (PNIEC) i la seua afecció a la cogeneració energètica i, per tant, als costos energètics i la competitivitat del sector ceràmic castellonenc.

Després de la trobada, el president ha explicat que “moltes vegades ens queixem que es prenen decisions en la Unió Europea i no se'ns escolta en el moment que correspon. Per això avui era vital estar ací en ple procés de reflexió sobre el futur dels plans que els estats membre de la Unió han planificat per a l'energia en la pròxima dècada. Estar ací i fer-li veure al comissari europeu d'energia la necessitat de reconsiderar algunes de les propostes que s'han fet per part del Govern d'Espanya, unes propostes que condemnen la cogeneració en el sector ceràmic i que, en definitiva, el que fan és incrementar els costos energètics, la qual cosa ajuda i condueix que les empreses puguen acabar decidint anar-se'n a produir a llocs on l'energia és molt més barata”.

En aqueix sentit, el president ha insistit que “som molt conscients que ens juguem molts llocs de treball, i pensant en aqueixos treballadors, pensant en tota la gent que cada matí o bé en la ceràmica o en els sectors auxiliars a Castelló alça la persiana dels seus projectes professionals, calia estar ací defenent els seus interessos i pensant que si les empreses són competitives els llocs de treball es mantindran”.

Cal tindre en compte que no és habitual que un comissari es reunesca amb un representant provincial, quelcom que el president Moliner ha agraït.

Defendre els interessos de Castelló a Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló l’ha portat a mantindre constant la seua defensa dels interessos de la província de Castelló, també a la Unió Europea. Així, ja siga com a president al seu dia del principal lobby europeu de províncies Partenàlia i ara a través de l'oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern provincial manté obert de forma permanent un canal d'informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d'alguna manera la província de Castelló.