La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner consolida l’aliança de la Diputació amb la UJI per a irradiar coneixement

Moliner consolida l’aliança de la Diputació amb la UJI per a irradiar coneixement
30 de Maig de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han constatat en la seua última trobada oficial la gran aliança que han consolidat les dues institucions per tal d'irradiar el coneixement universitari i les oportunitats de futur que d'ell es desprenen a tot el territori provincial

30 de maig de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han constatat en la seua última trobada oficial la gran aliança que han consolidat les dues institucions per tal d'irradiar el coneixement universitari i les oportunitats de futur que d'ell es desprenen a tot el territori provincial. La reunió de treball ha servit, a més, per a materialitzar dos dels importants acords que manté la Diputació amb la Universitat, d'una banda la firma del conveni de finançament del programa d'acceleració empresarial Castelló Global Program amb 65.000 euros per part de la Diputació i, d'una altra, el nou conveni de col·laboració sobre l'Observatori Provincial del Clima i Sosteniment de l'Estació de Canvi Climàtic i dels seus efectes sobre els recursos hídrics a la província de Castelló, amb una aportació de 25.000 euros per part de la Diputació.

El president Moliner ha assegurat que “hem mantingut una reunió de treball fruit de l'excel·lent relació que Universitat i Diputació hem mantingut durant aquests anys. Som conscients que som dos aliats en el territori, que sumar-li valor per part del major focus de coneixement com és la UJI a cada un dels pobles i racons de la nostra terra ha estat una obsessió per part d'aquest Govern provincial, i crec que hem comptat amb la Universitat com a gran aliada. Vull agrair l'excel·lent predisposició dels rectors de la Universitat que han estat sempre col·laborant amb la Diputació i el fet d'haver generat tantes oportunitats a tanta gent a tots els racons de la província de Castelló gràcies a aquesta col·laboració”.

Per la seua banda, la rectora s'ha sumat a les paraules del president indicant que “hem firmat aquests últims convenis amb la Diputació, i per a nosaltres ha estat una satisfacció col·laborar en els programes culturals, de territori, amb la Diputació. Ho hem fet, com sempre fem les institucions, amb lleialtat institucional, hem tingut molt bona acollida per part de tota la societat del territori de Castelló. Crec que aquests programes que Diputació i Universitat hem portat de la mà han ajudat tothom a continuar avançant en el que volem, que és que el coneixement generat a la Universitat arribe a tota la societat”.

I és que cal tindre en compte que en la sòlida col·laboració i aliança que han cultivat en els últims anys la Diputació i la UJI es troben àrees tan distintes com la cultural, l'esportiva, la d'Universitat-Empresa, la d'investigació climatològica o la turística com es va poder comprovar amb el Congrés Internacional de Turisme en la UJI fa a penes uns dies.

Una xarxa de treball per a fer arribar a l'interior més oportunitats

La promoció cultural de tota la província a través de la UJI és l'objecte de la col·laboració de 110.000 euros que destina la Diputació en un conveni de col·laboració que té al Programa d'Extensió Universitària (PEU) com una de les seues claus estratègiques.

I és que el PEU s'ha consolidat com una important xarxa de treball que fa arribar a l'interior els recursos de la UJI amb una oferta de prop de 200 cursos que implementa als municipis castellonencs de menys de 5.000 habitants. Aquest programa es consolida com l'aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball al territori rural de la província que hi acoste les fonts de coneixement universitàries i impulse més oportunitats de progrés al territori.

Cal recordar que la Diputació aporta al Programa d'Extensió Universitària 65.000 euros, altres com la mostra de teatre Reclam amb 22.000 euros també queden inclosos en aquest conveni, així com la formació de postgrau amb 18.000 euros o la iniciativa cultural Imaginària, amb 5.000.

Compromís amb #CSEscenariEsportiu

L'esport i les oportunitats turístiques i de desenvolupament que d'ell es desprenen especialment als municipis de l'interior també és protagonista del treball conjunt de la Diputació i la Universitat Jaume I.

Així, la Diputació manté un conveni de col·laboració pel qual la UJI organitza, amb l'aportació de 19.000 euros de la Diputació, el Congrés Científic de Carreres per Muntanya.

Ocupació juvenil

A més dels convenis ja citats, cal tindre en compte que la Diputació i la Universitat Jaume I mantenen altres importants vies de treball conjunt, com és el cas del conveni de col·laboració per a la contractació en la Diputació d'acabats de titular a través de la Fundació Universitat Empresa de la UJI. Una important iniciativa que permet contractar anualment desenes de joves i per a la qual la Diputació destinarà en 2019 100.000 euros.

Al marge de les ja citades, ambdues institucions mantenen més línies de treball actives com són la Càtedra per a l'Estudi de Centres Històrics Diputació de Castelló (amb el projecte Camins del Penyagolosa), i la Biblioteca de les Aules (col·lecció de publicacions que impulsen ambdues institucions per a posar en valor treballs relacionats amb la cultura i història de la província).