La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner consolida l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil amb 1860 serveis

Moliner consolida l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil amb 1860 serveis
19 de Juny de 2019

El Govern provincial de Javier Moliner ha consolidat l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació com un servei fonamental per als municipis especialment en el desenvolupament d'actes multitudinaris

17 de juny de 2019. El Govern provincial de Javier Moliner ha consolidat l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació com un servei fonamental per als municipis especialment en el desenvolupament d'actes multitudinaris. Quan es compleixen sis anys de la seua fundació en a penes uns dies (el primer acte de servei que va prestar va ser el FIB de 2013), aquesta agrupació creada per iniciativa del president Javier Moliner ha realitzat ja un total de 1.860 serveis i mobilitzat més de 8.000 persones voluntàries per a poder prestar-los.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s'ha mostrat molt satisfet amb el funcionament d'aquest servei. “Volíem donar resposta als ajuntaments generant un recurs útil que ajudara a sumar oportunitats als pobles, i veient l'excel·lent acollida que ha tingut durant aquests anys, podem dir que l'objectiu s'ha complit”.

En aqueix sentit, Moliner ha dit que “no hi ha més que veure la bona acollida que ha tingut la seua creació i com cada vegada han sigut més els pobles que s'han adherit per a comptar amb aquest voluntariat que ajuda en les labors de senyalització del trànsit i del flux de persones, labors informatives i d'ajuda a l'organització d'actes multitudinaris”.

Cal tindre en compte que actualment l'agrupació compta amb 140 persones voluntàries que presten servei al total dels 92 municipis adherits, que tal com assenyala Moliner “aquests pobles són més del 70% de tots els municipis de la província que no compten amb el seu propi servei de Protección Civil, la qual cosa és un èxit d'implantació molt important tenint en compte que només existeix des de fa sis anys”.

Cal tindre en compte que durant aquest temps en què el servei s'ha anat consolidant a la província, l'agrupació ha creat tres unitats específiques que són: la Unitat Logística, la Unitat Sanitària i la Unitat Canina de Busca i Rescat.

Ajudar a construir el més eficient anell de seguretat

La consolidació de l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil per part de la Diputació forma part de l'esforç realitzat pel Govern provincial a l'hora de dirigir tots els seus recursos a construir el més eficient anell de seguretat a la província, que minimitze els temps de resposta davant qualsevol emergència que es puga produir a qualsevol punt del terme dels 135 municipis de Castelló.

Un anell que està format per les infraestructures del Consorci Provincial de Bombers, amb els quatre parcs de professionals i els cinc de bombers voluntaris; la xarxa provincial de 27 helisuperfícies per a acurtar temps de resposta a l'interior o l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació, la base de la qual s'està construint actualment a l'Alcora. Són més de 100 persones voluntàries de Protecció Civil, 120 bombers voluntaris i 170 bombers professionals, “més de 400 efectius a cura de la seua terra i la seua gent”.