Moliner conclou la presidència de Partenalia després de posicionar Castelló a Europa

Moliner conclou la presidència de Partenalia després de posicionar Castelló a Europa
25 de Maig de 2018

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha conclòs la presidència de l'Associació de Províncies Europees Partenàlia, després d'haver aconseguit en aquests quatre anys posicionar la província de Castelló a Europa i multiplicar les inversions vingudes des de la Unió Europea tant per al desenrotllament de projectes empresarials com per als municipis i ciutats dels territoris socis.

25 de maig.El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha conclòs la presidència de l'Associació de Províncies Europees Partenàlia, després d'haver aconseguit en aquests quatre anys posicionar la província de Castelló a Europa i multiplicar les inversions vingudes des de la Unió Europea tant per al desenrotllament de projectes empresarials com per als municipis i ciutats dels territoris socis. Moliner ha formalitzat la cessió de la presidència a José Manuel Baltar, president de la Diputació d'Ourense, en un Consell Polític de  Partenàlia celebrada a Brussel·les, en ple cor del funcionament de la Unió.

“Ensmarquem com a primer objectiu facilitar els nostres teritorios i empreses l'accés al finançament de la Unió Europea. El nostre objectiu era demostrar i donar a conéixer la capacitat i solvència tècnica de Partenàlia, com a lobby europeu de províncies, per a formar partenariats sòlids i desenrotllar i participar en projectes estratègics que revertesquen al territori, i ho hem aconseguit”, ha assenyalat Moliner.

En aqueix sentit, cal tindre en compte que Moliner cedeix la seua presidència després de quatre anys de treball i reunions al més alt nivell per a donar a conéixer les peticions de les províncies europees a l'hora de potenciar les oportunitats i el desenrotllament futur dels seus territoris.

“Teníemmolt a dir i fer per a acostar el millor de la Unió Europea als nostres pobles, ciutadania i empresariat. I no estàvem disposats a deixar escapar inversions, recursos o eines que pogueren ajudar els nostres territoris a créixer”. 

En aquest sentit, el president ha posat en valor acords aconseguits com la Declaració de Castelló sobre la Bona Governança, la Declaració de Brussel·les sobre la futura Política de Cohesió i la Declaració d'Ourense 2020 sobre la Transparència de les Administracions Provincials. 

“Assumimel repte d'ajudar a construir una Europa  més plural, més eficient i més útil de la què sentir-nos més orgullosos, i avui podem presentar-nos ací havent complit aqueix comesa”, ha assenyalat Moliner davant d'entorn d'una vintena de territoris representats.

Cal tindre en compte que Moliner ha conclòs el seu segon mandat, cada un d'ells de dos anys d'acord amb els estatuts de Partenàlia que impedeixen un tercer mandat i coincidint amb la màxima defesa pel president castellonenc de regeneració constant en les institucions. “És hora de donar pas a noves idees per a continuar creixent”, ha assenyalat el president castellonenc. 

Introduir el desenrotllament Rural i la despoblació en l'agenda europea

En els quatre anys de treball de Moliner al capdavant del més important lobby europeu de províncies, el president ha mantingut com constant el seu objectiu no sols d'acostar Europa als territoris sinó de visibilitzar la diversitat territorial d'Europa a la Unió com una fortalesa, especialment en el que té a veure de sensibilitzar de la problemàtica de la despoblació als territoris rurals com a amenaça de desenrotllament futur i per la igualtat d'oportunitats.

“Lesprovíncies rurals hem tingut la nostra veu a Europa, hem pogut plantejar les nostres problemàtiques perquè es tinguen en compte en els futurs exercicis i en el repartiment de fons, i aqueix ha estat un pas clau per a continuar construint una Europa plural, diversa i una Unió útil per a la ciutadania de tots els territoris”. 

Tant és així que a través de la presidència de Moliner en Partenalia s'ha propiciat una interlocució directa amb estaments del més alt nivell, com la coordinació constant que s'ha dut a terme amb la presidència del Comité de les Regions.