Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner anuncia un nou parc de Bombers i Protecció Civil a Benassal

Moliner anuncia un nou parc de Bombers i Protecció Civil a Benassal

29 d'agost de 2018. Javier Moliner ha donat avui un important pas tant per a millorar la resposta davant les emergències com per a ajudar a combatre la despoblació a la zona de l’Alt Maestrat. Així, el president de la Diputació ha anunciat la construcció d'un nou parc de bombers a Benassal amb el qual millorar les instal·lacions i les prestacions dels bombers que presten servei als 15 municipis del seu entorn.

Moliner, que ha fet aquest anunci junt amb l'alcaldessa de Benassal, Mª Llum Monterde, el diputat de Bombers, Luis Rubio, i moltes de les alcaldies que no han volgut perdre's aquest històric moment, ha assegurat que “en el món rural, tindre una resposta adequada davant les emergències és dels elements que més consoliden la població, perquè la gent viu més tranquil·la. La quantitat d'actuacions que han de fer els bombers professionals i voluntariat de la província són les que ens permeten tindre una vida més tranquil·la”.

Aquest nou parc d'emergències, que acollirà els serveis que presten tant els bombers com Protecció Civil a la comarca de l’Alt Maestrat, també incorporarà un heliport per a atendre de forma més àgil i ràpida qualsevol emergència que requeresca un trasllat en helicòpter, especialment les sanitàries. A més, tindrà una zona per a millorar la situació dels propis bombers, així com d'un hangar per a vehicles més ampli i amb millor marge de maniobra a l'hora d'eixir a les emergències que sorgesquen.

El president de la Diputació ha volgut “donar les gràcies a l'alcaldessa de Benassal i a les alcaldies que ens han volgut acompanyar en la presentació del que tenim ja aprovat i l'obra del qual contractarem de manera immediata perquè el pròxim estiu ja puga estar finalitzat. És un parc d'emergències per a la comarca de l’Alt Maestrat, que dóna cobertura a una realitat i que l'any que ve complirà 20 anys. No hi ha millor manera de celebrar-ho que estrenant el nou parc”.

Estarà l'estiu que ve, coincidint amb el 20 aniversari

“Els bombers i bolberes del voluntariat, que han estat aquests 20 anys en aquesta comarca saben de la necessitat per problemes d'espai o de capacitat per a tindre vehicles més grans o de créixer en determinats serveis. Aquesta comarca tindrà a partir d'ara les millors instal·lacions per a poder donar la millor resposta a les emergències”, ha assenyalat el president del Govern provincial.

Amb aquest parc es completa una xarxa de nou parcs de bombers a la província, que ve a donar cobertura a tot el radi d'acció d'aquest territori. Aquest parc donarà servei a 15 municipis perquè, a part de Benassal, s'atendran les emergències d'Albocàsser, Ares, Castellfort, Catí, Culla, la Serratella, les Coves, Tírig, Vilafranca, Vilar de Cans, la Salzadella, Sant Mateu, la Serra d'en Galceran i la Torre d'En Besora.

Javier Moliner ha destacat que “a més de disposar d'unes magnífiques instal·lacions, amb un gran hangar per a vehicles, també tindrem una helisuperfície per a millorar la resposta en algunes emergències i si fa falta alguna evacuació en helicòpter. Cal intentar la resposta més ràpida possible davant les emergències”.

“Es tracta d'intentar que el veïnat tinga la vida el més tranquil·la i segura possible, com està passant aquest estiu. Encara que sempre cal tindre la cautela i estar preparat perquè ‘l'enemic’ no descansa, estem tenint l'estiu més tranquil dels últims anys”, ha indicat Moliner. .

Ha insistit en el fet que “açò és conseqüència de moltes coses, però també de la nostra responsabilitat a l'hora de garantir la resposta més immediata perquè incendis que poden acabar fent-se grans s'apaguen quan són xicotets. Poder tindre cada dia uns recursos i uns mitjans millors permet que puguem lluitar en millors condicions davant les emergències”.

Actuacions davant emergències i aglomeracions de públic

El president de la Diputació ha remarcat que “no parlem només del foc, ja que aquest estiu hem atés situacions d'aglomeracions de gent tant des dels Bombers com des de Protecció Civil, com amb els festivals o el Sexenni. Allí on ha passat quelcom important a la província sempre hi ha hagut un vehicle del Consorci Provincial de Bombers donant tranquil·litat i això és quelcom que cal posar en valor”.

Moliner ha volgut “donar les gràcies als bombers de Benassal, que han estat donant un servei discret, moltes vegades invisible, però que han donat una tranquil·litat a tot aquest entorn des de fa uns anys. Per això es mereixien aquestes instal·lacions des de fa uns anys. I no sols ells, sinó també per a tota la comarca, a la què es dóna ara resposta”.

També ha agraït el treball de tants que han ajudat per a poder millorar els serveis a la comarca, especialment al voluntariat de Protecció Civil, que tant estan ajudant aquest estiu a tants pobles.