Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner anuncia la continuïtat del CIRE després de concloure amb un èxit sense precedents

Moliner anuncia la continuïtat del CIRE després de concloure amb un èxit sense precedents
4 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló convocarà en 2019 la segona edició del Congrés Internacional de Riscos i Emergències, després d'haver conclòs anit amb un èxit sense precedents.

4 d'octubre. La Diputació de Castelló convocarà en 2019 la segona edició del Congrés Internacional de Riscos i Emergències, després d'haver conclòs anit amb un èxit sense precedents. Així, el Govern provincial consolidarà la seua aposta per impulsar la millor atenció a les emergències de la província a través del testimoni de bombers que són referents mundials. Una labor que ha iniciat en aquesta acabada de concloure primera edició que ha organitzat junt amb el Consorci Provincial de Bombers amb la col·laboració de la UJI i la Fundació Mapfre a

Amb una espectacular acollida tant dels propis ponents vinguts de distintes parts del món i del nostre país, com dels participants amb perfils molt distints entre estudiants i professionals vinguts de zones molt diverses.

El president Moliner ha explicat que “des del Govern provincial estem orgullosos d'haver contribuït a través d'aquest Congrés, de Castelló al món, per un sector professional més eficient i per a una societat més segura i amb major qualitat de vida”.

És per això, tal com indica Moliner que “vist l'èxit sense precedents d'aquest primer fòrum, i perquè volem mantindre viva la flama de l'inconformisme que ens incita a continuar millorant, a continuar creixent i a continuar aprenent, que anunci i emplace ja totes les persones interessades en aquest sector al II Congrés Internacional de Riscos i Emergències que tornarem a celebrar l'any que ve. Amb aquest congrés Castelló es vol consolidar com la millor universitat mundial sobre riscos i emergències.”.

Exemples de referència mundial

Les ponències que s'han desenrotllat en la primera edició del CIRE han mostrat exemples pràctics de resposta i atenció d'emergències que són referents mundials amb el testimoni de les persones amb responsabilitat de primer ordre en aquest treball, comptant amb comandaments dels bombers de Nova York, Londres, Montpeller, Xile, i altres serveis com el 112 de la Comunitat de Madrid o els Bombers de València.

Aquesta qualitat de ponents i les temàtiques abordades han suposat un gran seguiment que ja va esgotar amb una setmana de marge totes les places disponibles.

A més, la gran varietat de tallers i demostracions a escolars i població han generat enorme participació en aquest congrés amb un gran component també d'informació i de prevenció d'emergències entre els sectors poblacionals més sensibles.

El CIRE ha convertit durant aquests dies la província en l'epicentre mundial de l'estudi d'emergències des de les seues distintes àrees, ja siga quant a prevenció i extinció d'incendis (incendis forestals i d'interfície, i incendis estructurals), serveis de salvament aquàtic i comunicació d'emergències, amb més d'una vintena d'experts vinguts de tot el món que han compartit amb més de 500 professionals i persones interessades en les emergències les seues millors pràctiques i experiència.