La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Masterchef es converteix aquest dimarts en una gran plataforma per al turisme

Masterchef es converteix aquest dimarts en una gran plataforma per al turisme
30 de Març de 2019

El programa televisiu MasterChef es convertirà aquest pròxim dimarts, 2 d'abril, en una gran plataforma de promoció per al turisme i la gastronomia de Castelló

30 de març de 2019. El programa televisiu MasterChef es convertirà aquest pròxim dimarts, 2 d'abril, en una gran plataforma de promoció per al turisme i la gastronomia de Castelló. La Diputació ha recolzat la gravació a la província d'aquest programa líder per a ajudar a generar oportunitats entorn de la gastronomia i la posada en valor dels productes autòctons de Castelló Ruta de Sabor. Així, amb l'emissió d'aquest programa, la Diputació incorpora aquesta producció audiovisual seguida per milions de persones al seu treball i compromís per a generar noves oportunitats als productors i la gastronomia castellonenca.

El president provincial, Javier Moliner, ha explicat que “després de molt treball prompte podrem veure com els cuiners més seguits per televisió elaboraran les seues creacions amb el millor producte de la província i amb una estampa, la de Peníscola, que reforça la nostra imatge turística entre milions de persones. Serà una gran oportunitat per a comptar-li a tota Espanya que a Castelló tenim el millor rebost de la Mediterrània”.

En aqueix sentit, Moliner ha assegurat que “el compromís del Govern provincial és el de continuar obrint portes als nostres productors, als nostres pobles per tal que la nostra destinació i la nostra gastronomia siguen cada vegada més coneguts i apreciats per més persones. Amb això ajudem a generar noves oportunitats d'ocupació i econòmiques als nostres pobles, estant molt orgullosos de l'enorme qualitat que tenen els nostres productes”.

Cal tindre en compte que aquesta nova iniciativa de gravar un programa de Masterchef a la província de Castelló se suma a altres importants com l'aconseguit en fer del xef amb més estreles Michelin d'Espanya, Martín Berasategui, ambaixador de la marca Castelló Ruta de Sabor. Dues accions sens dubte estratègiques a l'hora de sumar visibilitat als productes de la província de Castelló com a productes de primera qualitat.

Un programa ‘amb productes de la terra’

Els i les aspirants viatgen a Castelló per a conéixer l'encant de la província a Peníscola, un dels pobles més bonics d'Espanya i imatge turística per excel·lència del territori castellonenc. Tòfona del Maestrat, llagostins de Vinaròs, carxofes de Benicarló i mandarines clemenules són alguns dels productes de Castelló Ruta de Sabor amb què cuinaran per a 150 comensals. A més, rebran els consells de Maribel, participant benicarlanda de la primera edició de Masterchef, i del xef castellonenc Miguel Barrera, estrela Michelin.

Per a la prova d'expulsió, aprofundiran en el concepte de sostenibilitat i aprofitament en la cuina. Faran una recepta de mandonguilles amb tres tipus diferents, comptant amb l'ajuda del xef invitat Francis Blader (dues estreles Michelin), fill de Marisa Sánchez Blader: Premi Nacional de Gastronomia en 1987 i cuinera de les millors mandonguilles del món. Tampoc cuinaran sols, ja que la guanyadora de MasterChef Celebrity 3, Ona Carbonell, participarà en aquesta prova.