Marta Barrachina reforça l'aliança amb el sector de la carxofa de Benicarló per a aconseguir que la Denominació d'Origen trepitge més fort

Marta Barrachina reforça l'aliança amb el sector de la carxofa de Benicarló per a aconseguir que la Denominació d'Origen trepitge més fort
27 de Gener de 2024

La presidenta de la Diputació assistix al Mercat Gastronòmic, emmarcat en la XXXI Festa de la Carxofa de Benicarló, declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça l'aliança amb el sector de la carxofa de Benicarló per a mantindre la qualitat i el nom de la marca i aconseguir així que la Denominació d'Origen trepitge més fort.

La carxofa, que compta amb la denominació d'origen des de l'any 1998 es convertix el mes de gener en protagonista indiscutible en la localitat del Baix Maestrat amb un ampli programa d'activitats. La primera presidenta de la Diputació ha assistit este matí al Mercat Gastronòmic, emmarcat en la XXXI Festa de la Carxofa de Benicarló, declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic i ha ressaltat la importància de la carxofa per a la gastronomia de la província i el seu potencial per a ser un dels productes referents de tot el país.

Per a la màxima representant de la institució provincial, “la carxofa és un dels productes gastronòmics més emblemàtics de la nostra província i forma part de l'aposta que realitzem des de la Diputació per impulsar el consum dels productes agroalimentaris autòctons com a motor de desenvolupament en tot el nostre territori”.

Quant al suport a la carxofa, únic producte amb denominació d'origen de la província de Castelló, la Diputació de Castelló inclou en el pressupost del present exercici una subvenció directa de 50.000 euros per al Consell Regulador de Denominació d'Origen Protegida Carxofa de Benicarló. “Esta col·laboració està encaminada a aconseguir que el nom de la carxofa de Benicarló siga associat a nivell nacional a estàndards de qualitat i de garantia. A més, col·laborar en l'aposta per la qualitat de la carxofa de Benicarló redundarà en més riquesa per al nostre territori ”, ha indicat Marta Barrachina.

La presidenta del Govern Provincial ha volgut agrair el treball de tots els agents implicats “que des de la gestió fan possible este miracle de la DOP Carxofa de Benicarló i perquè mantenen un fort compromís per intentar mantindre la qualitat i el nom de la marca en uns estàndards de reconeixement dels mercats”. En eixe sentit, Marta Barrachina ha posat en valor “el grau de compromís i d'implicació que trobem a Benicarló amb el sector de la carxofa, i estic convençuda que esta col·laboració donarà com a conseqüència el que la Denominació d'Origen cada dia puga tindre un millor posicionament global”.

La màxima representant de la institució provincial ha remarcat que “des de la Diputació de Castelló continuarem cuidant i cultivant esta Denominació d'Origen i reforçant l'aposta de la institució provincial per enaltir el sector primari i la gastronomia de la nostra província”.

D'altra banda, cal recordar que, a més de la subvenció directa a la DOP Carxofa de Benicarló, l'estratègia del Patronat Provincial de Turisme per a 2024 té l'objectiu de posicionar el patrimoni gastronòmic de la província de Castelló com un producte turístic de primer nivell que complemente la variada oferta turística de la província. Per a aconseguir eixe objectiu, el pressupost 2024 contempla una línia d'ajudes per a l'organització d'esdeveniments gastronòmics en els municipis de la província com a gran reclam turístic, com és el cas de la Festa de la Carxofa de Benicarló.

La inclusió d'esta línia de subvencions respon a eixa escolta activa que ha realitzat la presidenta Marta Barrachina i el vicepresident responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez, amb els alcaldes i alcaldesses i el teixit associatiu i empresarial de la província per a recollir les seues propostes i demandes amb la finalitat de vertebrar turísticament la província. En este sentit, els pressupostos 2024 reflectixen la suma de les propostes i les demandes recollides de tots els agents implicats l'objectiu comú dels quals és impulsar la província de Castelló com a destinació turística d'excel·lència i fomentar i preservar el patrimoni cultural, natural i rural que hi ha en el nostre territori.