Marta Barrachina reforça el seu compromís amb l'Escola Taurina incrementant el pressupost per a 2024

Marta Barrachina reforça el seu compromís amb l'Escola Taurina incrementant el pressupost per a 2024
18 de Novembre de 2023

Els comptes per al pròxim exercici ascendeixen a prop de 264.000 euros i contemplen de manera inicial la celebració de dos novilladas i de dos dies de festejos de l'escola taurina durant les Festes de la Magdalena.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu compromís amb l'Escola Taurina incrementant el pressupost per a 2024. L'organisme autònom local ha aprovat ja els comptes per al pròxim exercici i que ascendiran a prop de 264.000 euros, quantitat que s'incrementa quasi un 10% respecte al pressupost de l'actual exercici.

 

Com ha afirmat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, “la defensa del territori i el suport a les nostres tradicions com a senyes d'identitat formen part dels eixos principals d'actuació de la Diputació de Castelló per a la present legislatura”.

 

L'increment en el pressupost per a l'Escola Taurina és un exemple d'eixe suport a les tradicions de la província i com ha continuat dient la primera presidenta de la Diputació, “des de la institució provincial reforcem la nostra aposta per un projecte que treballa per formar als joves en la tauromàquia i per posar en valor les nostres tradicions taurines”.

 

Així, a més del factor cultural i tradicional, la Diputació té en compte l'efecte “dinamitzador i motor econòmic” que tenen els festejos taurins en els municipis de Castelló, especialment en els més xicotets i amb menys recursos. Per tot això, des de la institució provincial destinaran els majors recursos possibles per a continuar generant oportunitats per al desenvolupament de tota la província de Castelló.

 

Quant al desglossament del pressupost de l'Escola Taurina per al pròxim exercici, el total ascendix a 262.859,50 euros. El diputat responsable de l'àrea, David Vicente, ha explicat que el pressupost es destinarà, entre altres, a la contractació del subministrament de bravesa d'animals per a realitzar les classes pràctiques i les novillades, a la celebració de dos novillades a la província, així com la celebració de dos festejos de l'alumnat de l'Escola Taurina durant les Festes de la Magdalena. El pressupost també inclou el contracte del professorat de l'escola taurina “i des de la Diputació de Castelló recolzem la labor del professorat encarregat de guiar als joves alumnes de l'Escola Taurina en la seua formació”, ha indicat el diputat provincial.

 

David Vicente ha continuat posant l'accent en el suport de la institució provincial a l'Escola Taurina, “i tal com advoca la nostra presidenta Marta Barrachina i tot l'equip de govern, continuarem apostant per eixa escolta activa per a, en aquest cas, atendre les demandes i que tant el personal docent com l'alumnat compten amb tots els mitjans necessaris per al correcte desenvolupament de la seua labor”.

 

Recordar que, al marge del pressupost aprovat per a l'Escola Taurina, la Diputació de Castelló també reserva de manera anual una línia d'ajudes de la qual es poden beneficiar aquelles associacions taurines que bé organitzen festejos, subvencionant la compra o adquisició de caps de bestiar o el lloguer de barreres, entre altres; o bé publicacions, revistes, exposicions i altres activitats relacionades amb la cultura taurina. Aquesta línia d'ajudes ha sumat 90.000 euros per al present exercici.