Marta Barrachina recolzarà la ceràmica de Castelló en Cersaie i es compromet a “defensar la nostra indústria amb fermesa per a evitar que s'apague”

Marta Barrachina recolzarà la ceràmica de Castelló en Cersaie i es compromet a “defensar la nostra indústria amb fermesa per a evitar que s'apague”
20 de setembre de 2023

La presidenta de la Diputació assistirà al costat del diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, a la fira Cersaie que se celebrarà a Bolonya del 25 al 29 de setembre per a mostrar el seu suport màxim a un dels sector més importants i estratègics de la província.

“Estem i sempre estarem al costat del sector ceràmic perquè d'ell depén el present i el futur de la província”. Així s'ha referit la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, qui assistirà a la fira internacional de la ceràmica Cersaie que se celebrarà a Bolonya (Itàlia) del 25 al 29 de setembre per a mostrar el suport màxim a un dels sectors més importants i estratègics de la província. La presidenta estarà acompanyada pel diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés.

La primera presidenta de la Diputació de Castelló té clar que des de la institució provincial “hem de defensar la nostra ceràmica amb fermesa i evitar que s'apague un dels motors vitals de l'economia provincial”. Sobre aquest tema, les últimes dades oferides per la patronal reflecteixen la pèrdua de més de 1.300 ocupacions a l'any en una indústria “que necessita el màxim suport de les institucions i des de la Diputació continuarem exigint al Govern d'Espanya que atenga les necessitats del sector i que adopte com més prompte millor mesurades de suport a les empreses del clúster ceràmic”.

Cersaie es reafirma com la cita expositiva més important per al sector ceràmic espanyol i la màxima representant de la institució provincial serà present al costat del diputat de l'àrea de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, i en les diferents visites als expositors de Castelló donaran el seu suport institucional. Com ha incidit Marta Barrachina, “el diàleg amb el sector ceràmic és constant i reitere el compromís d'aquest govern provincial de ser l'altaveu per i per al sector ceràmic, perquè sense indústria no hi ha ocupació i sense ocupació no hi ha llocs de treball per als castellonencs que volen continuar vivint en una terra pròspera i carregada d'oportunitats”. La presidenta de la Diputació ha afegit que “és la nostra tasca treballar amb serietat, lleialtat i fermesa perquè aquest sector del qual depenen milers de famílies no s'apague i puga continuar sent la locomotora d'ocupació que és”.

Tenint en compte la naturalesa exportadora del sector, que ven a l'exterior quasi el 70% de la seua producció, la indústria taulellera confia en el poder de convocatòria internacional de Cersaie, que en la seua anterior edició va rebre més de 90.000 visitants dels quals 44.000 procedien de fora d'Itàlia.

Iniciatives de suport al sector

A més de ser l'altaveu de la indústria ceràmica de la província per a reclamar les necessitats del sector, des de la Diputació Provincial de Castelló, a través de l'àrea de Promoció Ceràmica, mantenen actius diferents iniciatives de suport al sector ceràmic industrial i artesanal, entre les quals es troba el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) que enguany ha celebrat la seua sisena edició i que, a poc a poc, va convertint a la província de Castelló en un gran aparador de l'ús de la ceràmica en espais urbans, amb el consegüent suport que suposa per a aquest sector industrial.

Dins d'aquestes línies de suport es troba la destinada a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Castelló en l'organització que, juntament amb el Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de Castelló, del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer, que se celebra a Castelló amb periodicitat biennal, des de 1990.

El conveni amb la Universitat Jaume I per al suport en la formació mitjançant el premi a l'excel·lència acadèmica per a l'estudiantat del Màster en Tecnologia Ceràmica; el conveni amb l'Associació de Tècnics Ceràmics per a l'organització del XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic i la V edició dels premis ATC Impulsa; el concurs d'escultura “Cerámica en crudo”; el conveni amb l'Associació CO-NET ART per a l'organització de residències artístiques entorn de la ceràmica contemporània a la província de Castelló; i el conveni amb l'Ajuntament de l'Alcora per a l'organització del 41a edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’ l'Alcora forma part de les línies de suport de la Diputació Provincial de Castelló que manté vigents “i el suport i l'impuls a la ceràmica de la nostra província continuarà sent part indispensable de les polítiques, iniciatives i propostes d'aquesta institució”, ha afegit la presidenta, Marta Barrachina.