Marta Barrachina defén a Vila-real la importància de preservar els orígens i les tradicions dels municipis castellonencs

Marta Barrachina defén a Vila-real la importància de preservar els orígens i les tradicions dels municipis castellonencs
18 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació de Castelló participa en els actes commemoratius del 750 aniversari del naixement de la ciutat de Vila-real en un acte oficial d'homenatge al rei Jaume I i la Carta Pobla, i posa en valor la seua història com a poble fundat.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha defés hui a Vila-real la importància de “preservar els nostres orígens i les nostres tradicions més arrelades”.

La màxima representant de la institució provincial ha participat en els actes commemoratius del 750 aniversari del naixement de Vila-real, en un acte oficial al rei Jaume I i la Carta Pobla. Durant la cerimònia, en la qual s'ha retut homenatge al fundador de la ciutat amb una corona de llorer, la presidenta de la Diputació de Castelló ha posat en valor “la història de Vila-real com a poble fundat en 1274” i ha enaltit l'element de “ser poble i ciutat alhora”.

La màxima representant de la institució ha animat als veïns i veïnes de Vila-real a “no sols defendre amb orgull eixe sentiment d'identitat, sinó a traslladar-lo a generacions futures, perquè la història de Vila-real, mai s'ha de perdre. Cal conservar la història i la cultura d'esta ciutat”.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha assegurat que “les nostres tradicions són un senyal inequívoc de cadascun dels nostres pobles i ciutats que no podem perdre”. “Cada any del naixement de Vila-real ha de ser un any especial i us anime que mai deixeu de celebrar el 20 de febrer, una data significativa per a tots vosaltres, el dia de la fundació d'esta ciutat que amb el pas dels anys, ha anat creixent a més, fins a ser una ciutat referent del panorama nacional i internacional”. Així s'ha dirigit Marta Barrachina als veïns i veïnes de Vila-real durant la celebració del 750 aniversari de la fundació de la ciutat.

En este sentit, la màxima representant de la institució provincial, ha expressat que “la ciutat de Vila-real no s'entendria tal com és hui dia sense l'exemplar treball que van realitzar els seus antecessors, per fundar-la i fer-la avançar fins a convertir-la en el que és ara, una ciutat de més de 50.000 habitants”. Pel que ha posat en manifest el compromís de l'equip de govern provincial amb les festes “perquè són una mostra de nosaltres, del nostre passat i també del nostre futur, formen part del nostre patrimoni cultural i cal continuar secundant-les perquè pervisquen amb el pas dels anys”, ha incidit Marta Barrachina.

Destacar que el 750 aniversari de la fundació de Vila-real coincidix amb el 750 aniversari de l'Església arxiprestal de Sant Jaume de Vila-real, una doble celebració per als veïns i veïnes de Vila-real que estos dies commemoren els orígens de la seua ciutat i de la seua Església.

Amb tot, la presidenta de la Diputació ha assegurat que “la nostra obligació és preservar les tradicions i els orígens dels 135 municipis de la nostra província per a no perdre una part essencial de la nostra cultural popular”. “La festa, la cultura i la tradició són part de l'essència de la nostra província i des de la Diputació de Castelló reforcem el nostre suport”, ha finalitzat la presidenta de la Diputació.