Martí impulsarà una declaració institucional sol·licitant la incorporació de les federacions de caça a la negociació de la Llei de Protecció i Drets dels Animals

Martí impulsarà una declaració institucional sol·licitant la incorporació de les federacions de caça a la negociació de la Llei de Protecció i Drets dels Animals
20 d'Octubre de 2021

El president de la Diputació rep una representació de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, que adverteix que la redacció de l'avantprojecte que s'ha donat a conéixer té afectació directa sobre la forma de vida dels pobles

El president de la Diputació, José Martí, proposarà als grups polítics representats en la institució provincial l'aprovació d'una declaració institucional en el pròxim ple en la qual se sol·licitarà la modificació de l'esborrany de l'avantprojecte de la futura Llei de Protecció i Drets dels Animals que impulsa el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, incorporant les al·legacions del sector de la caça en la part de tinença d'animals domèstics i de treball. També se sol·licitarà la incorporació de les diferents federacions de caça en la taula de representants socials per a la redacció del nou text legal.

Així ho ha manifestat al final de la reunió que ha mantingut en el matí de hui amb una representació de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel seu vicepresident i delegat a la província de Castelló, Pablo Molina. També han sigut presents en la trobada els diputats de Desenvolupament Rural i Bombers, Santi Pérez i Abel Ibáñez, i el tècnic enginyer forestal de la Federació de Caça, Jorge Ortega.

Martí valora la importància de la nova llei, que «naix amb la intenció de vetlar pels drets dels animals», però considera que «tindrà una major fortalesa si tira avant amb el consens de tots els sectors directament afectats, tal com ha succeït en la Comunitat Valenciana, on la Generalitat ha negociat amb la Federació de Caça la Llei autonòmica de Benestar Animal».

El president ha destacat que l'avantprojecte de llei en el qual treballa el ministeri té afectació en l'àmbit rural i «en conseqüència, el lògic és que participen en la seua elaboració els agents que millor coneixen el territori».

Per la seua part, el vicepresident de la Federació de Caça, Pablo Molina, ha manifestat que hem sol·licitat l'aprovació d'aquesta declaració institucional perquè considerem que aquest esborrany suposa un atac al sector cinegètic i a la forma de vida als pobles i tractem de sumar el suport de tots els partits a la defensa de la nostra forma de vida". També ha assenyalat que "la receptivitat que hem trobat en la Diputació ve a refrendar el nostre treball de defensa del medi natural i de l'activitat cinegètica a la nostra província".